Pozivamo vas na otvaranje izložbe ZAGREVANJE, autora Nikole Koraća u Uličnoj galeriji 18. oktobra od 20h! Šta povezuje Batu Živojinovica, Optimus Prajma, Tima Bartona i rege? Koji vektor dodiruje Svemirce (koji su krivi za sve), Himena i Avatar? Šta veseli i Predatora i Aliena?

 

Nikola Korać od 18. oktobra predstavlja* 9 monumentalnih grafičkih vizija*u okviru projekta ZAGREVANJE. Radovi sa lakoćom plutaju kroz sluz inostranog i domaćeg kempa spajajući nespojivo. Ne postoji galaktičko-estradni glib u koji Nikola nije zagazio.

 

Dodjite 18. oktobra u Uličnu galeriju i ponesite svoje akcione figure.
Finalni obračun je na pomolu!
Endoplazma će cureti!

 

NIKOLA KORAĆ, princ kalofonijuma, kralj linoleuma i faraon sito štampe (kako je to u plaćenom pamfletu napisao O. Lopušina) rođen je u Beogradu. 1980. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti 2006, a 2012. završio specijalističke studije na Fakultetu likovnih umetnosti. Bavi se slikanjem, ilustracijom i grafikom. Učestvovao na više grupnih, a organizovao i 4 samostalne izložbe. Inicijator i jedan od osnivača umetničke skupine SILKSKRIN koja deluje na graničnim područjima grafike, ilustracije i dizajna. Pasionirani ljubitelj stripa, stonog tenisa i tvrdih gitarskih rifova.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..