"Svet koji umetnika okruzuje nije naravno krilat i izuvijan kakvim ga on, pokazuje' ali zato Mario i nije realista, vec fantasticni ekspresionista. Kakav je kad radi uljanom tehnikom takav je i u akvarelu i grafici, s tom razlikom sto je do slikarskog ekspresionizma dosao istrazujuci simbolicki oblik sveta - crtezom. I kao slikar i kao graficar, Mario ?ikovic se bori za likovnost u delu."


Milena Marjanovic

"Sve sto je prividno nespojivo, haoticno i u neredu, moze se naci estetski ujedinjeno i povezano u grafikama a i u slikama Marija ?ikovica. On je umetnik koji sledeci svoju spontanost i temperament, stvara zamrsenu mrezu oblika, ucvrscenu i povezanu culno opipljivim linijama, koje svojim tokom ni jednostavnim ni jednosmernim, stvaraju, moze se slobodno reci, Djikovicevske forme i strukture."


Branka Milic

Mario Djikovic magistrirao je na grafici, clan je ULUS-a, a pored brojnih priznanja dobitnik je i "Zlatne igle" ULUS-a za grafiku, i "Monografije" na Jesenjoj izlozbi ULUS-a 2007. Ovaj put, autor koristi siri izbor tehnika i predstavlja se crtezom, digitalnom grafikom, vostanim pastelom i akvarelom.

 

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..