Graphic Beast Studio izložbom koja će se održati od 4. do 15. decembra 2023. u Galeriji Grafički kolektiv obeležava jedanaest godina rada, a retrospektivni fokus već svojim indikativnim naslovom “Fearless creativity since 2012”, afirmiše svet neustrašive kreativnosti. Jezgro ovog kreativnog studija čine dr. Dragica Nikodinović, sa preko 15 godina iskustva u ulogama dizajnera, art direktora i predavača i Nemanja Nikodinović, diplomirani inženjer građevine sa preko 20 godina iskustva u polju dizajna. Ovaj umetnički par postavili su autentičnu filozofiju rada već od samih početaka Graphic Beast Studija i tako su stvorili čvrste temelje u težnji ka neprekidnom usponu i rastu u kreativnog diskursa u oblasti grafičkog dizajna.

U svojoj filozofiji rada, Graphic Beast Studio vešto izbegava generalizaciju elemenata i hrabro komunicira korak "dalje" u dizajnu, prožet kreativnošću, crtežom i slobodom.

Autorstvo i originalnost predstavljaju ključne vrednosti – a kao finalni rezultat nastaju autentična grafička rešenja harmoničnih odnosa tipografije, hromatike i likovne heraldike.

Logotipi, ambalaže, grbovi, slogani, fotografije, ilustracije, 3D vizualizacije, digitalni i print formati prožeti su hrabrom kreativnom energijom, koja stvara ne samo estetsko polje, već i neposredni dijalog sa posmatračem.

Izložba " Fearless creativity since 2012." nije samo retrospektiva prethodne decenije, već inicira temeljnije istraživanje i prepoznavanje novih vrednosti grafičke kreativnosti. Studio ostaje odan svojoj misiji održavajući autentični kreativni rukopis, a hrabro korača izvan uobičajenih granica i potvrđuje svoj značajan doprinos razvoju i proširivanju estetskih granica u domenu grafičkog dizajna.

Studio s ponosom ističe brojne nagrade – domaće i međunarodne-  potvrđujući ne samo visok nivo stručnosti već i posvećenosti i profesionalizmu koji su prepoznati u umetničkoj zajednici.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..