Otvaranje izložbe Stefan Ilić: Lasica koja je prevarila poligraf (skoro) u Centralnoj galeriji Šok ZaDruge od 3. do 24. decembra 2023. “Lasica koje je prevarila poligraf” je višemedijski umetnički projekat koji se razvijao u periodu od 2019. do 2022. godine. Polazna tačka projekta su autorski pisani narativi i crteži uobličeni u formu umetničke knjige.  Projekat se dalje konkretizuje na seriju plakata koji imaju funkciju oglašavanja/oslikavanja tih pisanih narativa koji dobijaju formu basne. Plakati su takođe realizovani na način da mogu da funkcionišu samostalno, nezavisno od prvobitne namene, te se mogu posmatrati i kao crteži.

Još jedan aspekt rada odnosi se na promišljanje odnosa enterijera i eksterijera, gde kroz postavku, objekte i intervencije u prostoru istražujem na koji način celokupan rad ili ideja funkcioniše u javnom (urbanom) i galerijskom prostoru. Rezultat je rad koji je na granici čitljivog, na poziciji između umetnosti i dizajna, koga pravdam služeći se idejom, osnovnim motivima i elementima na kojim počiva basna. Na ovoj izložbi samo izdvajam nekoliko reprezentativnih radova iz projekta, koji će na izložbi biti predstavljeni sa propratnom instalacijom. - autor izložbe, Stefan Ilić

Stefan Ilić je rodjen 1992. godine u Loznici. Završio osnovne (2019.) i master akademske studije (2022.) grafičkog dizajna na likovnom departmanu Akademije umetnosti u Novom Sadu. Zaposlen kao docent na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. U svom radu se fokusira na istraživanje različitih umetničkih i eksperimentalnih pristupa. Pored grafičkog dizajna, njegovo interesovanje obuhvata polje fine arta, ilustracije, crteža, hortikulture i kulinarstva.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..