Nagrađivani producent, umetnički direktor evropske mreže PARALLEL i vlasnik umetničke galerije, Nuno Ricou Salgado dolazi na Festival fotografije Vizualizator sa radionicom pod nazivom "Navigating the Lens: Izazovi savremene fotografske scene i tržišta". Nuno Ricou Salgado jedan je od vodećih evropskih producenata u oblasti kulturne industrije. Ko-osnivač je lisabonske asocijacije Procur.arte koja se bavi razvojem projekata za promociju umetnosti, kulture, kreativnosti i inovacije. Platforma festivala PARALLEL nastala je sa idejom da okupi mlade evropske fotografe i stvori priliku za širenje  internacionalne umetničke mreže.

Fokus radionice su specifični principi na kojima se zasniva tržište savremene fotografije.

Radionica pruža uvid u izazove sa kojima se suočavaju neafirmisani fotografi na međunardnoj sceni. Ključni problem je nedostatak institucionalne podrške u prilagođavanju na promenjive potrebe tržišta. Međusobna saradnja i formiranje zajednice imperativ su za razvoj evropske kulturne scene, kako bi se uspostavio ravnopravan odnos između fotografa i kustosa u galerijama.

Nuno Ricou Salgado govoriće o reformama koje bi poboljšale položaj autora na savremenoj fotografskoj sceni. Kao producent u kulturi i vlasnik umetničke galerije, Salgado će podeliti svoja iskustva u kreiranju javnih prostora i promocije novih perspektiva u vizuelnom stvaralaštvu.

Radionica se održava u subotu, 2. decembra od 17 časova u UK Parobrod (Kapetan-Mišina 6a).

Za učešće na radionici potrebno je da popunite formular na linku >>

Festival fotografije Vizualizator posebno se zahvaljuje Ambasadi Portugala na podršci u realizaciji radionice.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..