Kroz istoriju umetnosti životinje su bile česta inspiracija umetnicima. Uverite se na predstojećoj izložbi Jelene Voljanek Sekulić i Gorana Stojanovićau Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, koju će svečano ozvoriti mr Ana Stojanović. Osnovna ideja je da se ovom izložbom povežu umetnik i umetnica različitih generacija, iz dva različita mesta, ali zajedničkim motivom – motivom životinja koji svako na svoj način obrađuje. Izložba je otvorena od 03.04. do 17.04.2014.

 

"U slikarstvu Gorana Stojanovića pas nemački ovčar je dugi niz godina standardni motiv umetnikove ikonografije. Umetnik svoje modele brižljivo bira uvek među šampionima – pobednicima, smešta ih u različite ambijente, često u realističan, a istovremeno vanvremenski pejzaž. Jelena Voljanek Sekulić posvetila je životinjama ciklus slika „Nojeva barka“, u kome nam približava geografski udaljeni svet divljih životinja kroz potrete gracioznih žirafa, radoznale majmunice, predstave pojedinačnih i grupnih figura nosoroga, kamila i kornjača“, objašnjava Ana Stojanović.
 
Više informacija o izložbi možete pronaći u prilogu, a fotografije nekih od slika koje će biti izložene u Zavodu možete preuzeti ovde.
 
Izložba se može pogledati do 17. aprila, a  posetioci mogu sa sobom povestii kućne ljubimce! :)
 
Radno vreme Galerije: radnim danima od 10 do 16 sati

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..