U utorak 08.04.2014 u 19h - Dragi prijatelji i kolege, pozovamo vas da dođete i učestvujete u debati.  KONSTRUKCIJA X, izloЕѕba u toku umetnika Srbe Travanova postala je inspiracija za diskusiju o kontrakulturi. Izložba u toku umetnika Srbe Travanova postala je inspiracija za diskusiju o kontrakulturi. Da li nam je ovde i sada kontrakultura potrebna?

 

Da li postoji još samo kroz ekstremističke, politički nekorektne grupacije? Jesmo li u zabludi, ako mislimo da je kontrakultura danas vezana za nekonformizam, pobunu protiv okoštalog sistema, iskrenost u izražavanju svojih ideja? Šta je ostalo od legendarnog nasleđa 70-tih i 80-tih i rokenrola? Postoji li veza između kontrakulture i snobizma? Da li je nestalo spontanosti u udruživanju zarad kreativnog stvaranja? Ko smatra da je kontrakultura čedo urbanosti napastvovano od strane ruralnosti? Konačno, je li demokratija proterala kontrakulturu ili su je upokojili oni koji su zamenili kožnu jaknu za odelo s kravatom?

 

U ambijentu izloženih Konstrukcija X, umetnika Srbe Travanova diskutovaće legende grada, umetnosti, kreativnosti: Kosta Bunuševac, slikar, Nela Antonović, Teatar MIMART Vladimir Palibrk, strip izdavač, Ivan Đorđević Ivek, frontmen benda Kazna za uši, Mihajlo Jovanović, multimedijalni umetnik.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..