Ovogodišnji Festival trajaće od 1. do 4 aprila i kao i svake godine obeležiće ga gostovanje brojnih umetnika. Veliki deo ovogodišnjih Aprilskih susreta biće posvećen instalacijama, video umetnosti, izložbama, performansima, muzici…Poslednji dan Aprilskih susreta u SKC-u obeležiće besplatan koncert bendova  E-play, Trese lupa udara, Lira vega, Teleport, MA, Ciklon.

 

21.00 velika sala Koncert AS14


Multietnička atrakcija muziku i zvuk, najprodorniju i najjasniju emociju, koristi kao alat za ostvarivanje i proizvodnju jasne slike filtriranog i proživljenog sveta! Sublimacijom savremenog društva u kome živi, Atrakcija svoj izraz neminovno naziva progresivnim rokenrolom. Pažljivo osmišljeni i unikatni nastupi sigurno su najveća atrakcija Atrakcije. Multietnička atrakcija su: Osman Ahmed-ManBlack (bubnjevi, vokal, efekti)  i Nemanja Kojic-Expeditor (bas,vokal, trombon, efekti).
                                                                                                                                        
Grupa Lira Vega nastala je 1998. godine kao deo alternativne pozorišne trupe "Pozorište šešira". Posle nekoliko predstava i serije koncerata pod ovim imenom, 2002. godine bend se odvaja od trupe i menja ime u Lira Vega. Grupa iza sebe ima veliki broj koncerata (po Srbiji, regionu, Poljskoj i Nemačkoj), nekoliko nacionalnih i regionalnih nagrada (Beovizija, Davorin, B92, MTS, Popbox...) i dva albuma ("Lira Vega" 2004. i "Sreća i ljubav" 2009.). Bend trenutno radi kao duet i promoviše (još neobjavljeni) album "Duhovi" i novi zvuk koji, osim prepoznatljivog vokala Zoje Borovčanin i gitare Vladimira Đorđevića, sadrži i ritam mašinu i sint bas.
 
Grupu Teleport čine Đura na gitari, Laza na basu, Boske za bubnjevima i Beba i Alisa za mikrofonima. Muziku koju bend stvara možemo svrstati pod space rock, mada su prisutni razni uticaji. Za sada su objavili EP "Dobra dimenzija'' koji je pušten na besplatno skidanje sa stranice grupe na Fejsbuku. Za sada je objavljen jedan spot za pesmu „Kompjuteri i roboti“ i nekoliko live snimaka. Ovih dana bend ulazi u studio sa novim pesmama koje će biti praćene video zapisima... Teleport stiže u vaše domove.
                                                                                             
Sastav E-play iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa (od Main stagea na Exit festivalu,  preko koncerta u Parizu za “Dan muzike” pa do koncerta u Bolonji povodom “Dana Beograda”), učestvovao je na viče kompilacija (kompilacija muzike iz filma Munje, kompilacija posvećena Milanu Mladenoviću...) E – play trenutno svira u postavi:  Maja Cvetković, Danilo Nikodinovski i Goran Ljuboja Trut. U SKC-u bend će imati i gostujući prateći vokal Kiku Jovanović. Bend E-play krajem 2012. godine objavio je singl “Hiljadu ljudi” i tom pesmom najavio pravac u kome će se kretati album “OBIČNI LJUDI”. Nakon toga usledili su singlovi “Iluzija” sa Matijom Dedicem, “Ljubica” i “Divan dan”, a zatim u decembru 2013. godine E-play je i zvanično objavio svoj četvrti studijski album. Bend je trenutno na koncertnoj turneji "Obični ljudi".
                                                                                                
Trese, lupa, udara - Reč je o ad-hoc postavi koju čine Koja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara + vokal), Švaba (Električni orgazam, bas + vokal) i Buca (Disciplin A Kitschme, bubnjevi  + vokal). Gostujuće prateće vokale obezbeđuju Manja i Đurđica. Repertoar T.L.U, kako i samo ime kaže, baziran je na Kojinoj muzici (na tekst Gorana Gajića) iz filma "Kako je propao rokenrol", ali ponekad uključuje i srodne rok standarde.
                                                                            
Muzika Ciklona struji od krajeva ka središtu, suprotno od smera kazaljke na satu. Usled koncetracije počinje se uzdizati i oslobađati u vidu kiše ritma i vetra repetativnih melodija. Ciklon donosi promenljiv stilski pritisak obično viši od 103 bpm.
Kreatori Ciklona su Jovan Vesić i Nemanja Aćimović. Ciklon je live-intelekt-elektro-garage svevremenski scenska pojava.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..