U sredu 18.09.2013. u 21h - CIRKUSFERA PERFORMANS „POSETIOCI“ i Cirkusferin Kabare Bend TIĆU na KC Shlep-u. Cena karte: 150 dinara. Grupa „Cirkusfera“ predstavlja duo performans „Posetioci“ koji kombinacijom fizičkog teatra, manipulacije objektima, ekvilibrizma i muzike odlazi još jedan korak dalje u istraživanju savremenog cirkusa.

 

„Posetioci“ akcenat stavljaju na pristup zvuku koji je krajnje eksperimentalan i nastaje na licu mesta kroz ozvučavanje pokreta performera, kao i rekvizita koji se koriste. Zvučni „moduli“ skakanja po pokretnoj trambolini, hodanja po žici, čudnih vozila, kablova, kaoscilatora beleže se tokom performansa i nadograđuju u kompleksan finalni izraz.
Ko su Posetioci? Šta su Posetioci? Gde su Posetioci? Bez logike, bez razloga zaglavljeni u prostoru ili je to samo mašta, noćna mora...njihov svet? vaš? ili...? da li su u limbu? Postoji li izlaz odatle, da li će se ikad završiti, da li se išta objašnjava ili se samo ponavlja i ponavlja i ponavlja...Pitanje je naše memorije, našeg sećanja šta je bilo pre, bez razumevanja šta je sada, bez znanja šta će biti posle.........Posetioci su u našim glavama.....!!!

 

Autori i izvođači: Filip Jevtić i Milan Manić
Izrada konstrukcije i vozila: Filip Jevtić, Milan Manić i Karkatag kolektiv
Kostim: Filip Jevtić
Trajanje: 30 minuta

 

Cirkusferin Kabare Bend TIĆU - Tiću je duo iz Beograda. Veliki uticaj na muzichki razvoj dua je Cirkusferin Kabare Bend koji na nastupima pokriva različite muzičke pravce, gde su u funkciji ritam sekcije. U samom zvuku se takodje oseća lični bekgraund članova; drum n’ bass, hard core, jazz. Naziv Tiću ( u beogradskom slengu Ćuti) opravdavaju sa instrumentalnom formom bez vokala čije frekvencije dopunjuje česti gost, violina. Eksperimentisanje na tehničkoj postavci bubnja i basa dovelo je do zanimljivih rezultata: jednim delom akustični a drugim elektronski bubanj i kombinacija čistog i sintetizovanog basa. Tiću sastav: Antun Gverović – bubanj, Filip Jevtić – bass, Ivana Blažević - violina
 

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..