Beogradsko dramsko pozorište najavljuje početak još jedne uspešne sezone i otvara svoja vrata  publici početkom oktobra meseca sa svojim hit predstavama Ne igraj na Engleze; Sviraj to ponovo,Sem; Savršen kroj; Let iznad kukavičijeg gnezda; Transilvanija; Eling...Publika može da očekuje novu premijeru već 13. oktobra komad "Trpele"-Milene Depolo u režiji Bobana Skerilća.


U prvoj polovini  novembra se očekuje premijera komada "Moj sin samo malo sporije hoda"- Ivora Martinića u režiji Peđe Sotjimenovića. A za decembar najavljujemo komediju "Mi nismo anđeli"  kultna američka filmska komedija snimljena 1955. u režiji Majkla Kertiza sa Hemfri Bogartom i Piterom Justinovim u glavnim ulogama. Četvrt veka kasnije Nil Džordan je pokušao da ponovi uspeh rimejkom u kome su igrali Robert De Niro, Šon Pen i Demi Mur. Radnja se temelji na komadu "Moja tri andjela" Samjuela i Bele Spevek, napisanom po motivima francuske komedije "Andjeoska  kuhinja"Alberta Husona  praizvedenom na Brodveju 1953. U Morosko teatru (gotovo 350 izvodjenja).


Očekujemo vas na Krstu.

Pored novih predstava,Beogradsko dramsko pozorište i ove godine će 15. septembra raspisati Konkurs za savremeni, urbani tekst neobjavljivanih autora. Projekat već drugu godinu za redom dobija podršku Ministarstva za kulturu, a rezultati će biti objavljeni do kraja novembra. Nagrada autorima na Konkursu je izvodjenje teksta i nadamo se da će uspeh prvog Konkursa (kada su odabrana čak dva pristigla rada), biti ponovljen (za razliku od prošlogodišnjeg, neuspešnog izdanja).

 

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..