kosaskandalU Ateljeu 212 u utorak uveče izvedena je stota predstava "Kosa" u režiji Kokana Mladenovića, a jubilej je zasenio događaj koji se odigrao po završetku predstave. Upravnik onemogućio izvođenje predstave koja se održavala na maloj sceni pozorišta. Glumci i publika u šoku.


Naime, nakon jubilarne predstave u foajeu pozorišta je organizovan koktel kome su prisustvovale brojne zvanice, uključujuči i reditelja i aktuelnog upravnika Ateljea 212 Kokana Mladenovića, za čiju su smenu zalaže većina glumačkog ansambla ovog pozorišta (njih 25 od 33). Koktel koji se održavao u foajeu otpočeo je u vreme dok se na sceni Petar Kralj (maloj sceni Ateljea 212) i dalje održavala predstava "Čekaonica", a buka i glasna muzika koji su dopirali sa proslave ometali su glumce da igraju, ali i onemogućavali publici da prati predstavu.
Glumci iz predstave "Čekaonica", Bojan Žirović, Branka Šelić, Nebojša Ilić i drugi, kao i kolege iz predstave "Kosa" , koji su se večeras nalazili u Ateljeu 212 šokirani su, zgroženi i revoltirani ovakvim ponašanjem upravnika i njegovim nepoštovanjem Kuće, glumaca i predstave koja je osvojila brojne nagrade i Ateljeu donela veliku afirmaciju", ispričala je za MONDO glumica Gorica Popović.

"Na molbe inspicijenta da se muzika na proslavi utiša, kako bi se predstava na maloj sceni nastavila, upravnik i njegovi gosti su se oglušili i nastavili da prave buku", opisala je Gorica Popović, koja je, kao predstavnik glumaca u Upravnom odboru, reagovala na ovu, u pozorištu vrlo nesvakidašnju, a i neprimerenu situaciju.

"Nakon što se oglušio o molbu inspicijena da omogući glumcima da igraju predstavu i publici, koja je kasnije vrlo nezadovoljna i šokirana izašla iz sale, da prati istu, popela sam se na koktel, uzela mikrofon, i jedino što sam mogla da kažem je bilo 'sram te bilo upravniče', na šta je gospodin Mladenović reagovao odmahivanjem ruke i rečenicom 'teraj dalje', koju je uputio muzici ne obazirući se ni na mene, a ni na to što svojim ponašanjem sprečava održavanje predstave ", ispričala nam je Gorica Popović.

Ona je dodala i to da je ovo samo još jedan u nizu primera koliko aktuelni upravnik ne poštuje ustanovu na čijem je čelu, kao ni njene zaposlene, koliko ne poštuje publiku bez koje pozorište ne bi ni postojalo, i da još jednom svoje lične interese stavlja ipred interesa Kuće, od kojih su neki elementarni, kao što je održavanje predstave za koju je publika platila karte.

"Ovo je pre svega pozorište, i ma šta da se u njemu dešava ne sme se dozvoliti da održavanje predstave bude uslovljeno ili ugroženo nečijim ponašanjem ili ličnim interesima", dodala je glumica.

Glumci koji igraju u predstavi naglasili su da je publika iz sale izašla vidno revoltirana jer joj nije bilo omogućeno da odgleda predstavu, a da su oni poniženi ovakvim ponašanjem prvog čoveka Kuće.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..