Sindikat pozorišta na Terazijama na današnjem sastanku Upravnog odbora zatražio od gradonačelnika da se i treći put ne ogluši o njihove zahteve i ispita poslovanje upravnika Mihajla Vukobratovića za koje predstavnici sindikata tvrde da je pogrešno, neadekvatno i nezakonito.


Nakon što se glumački ansambl Ateljea 212 pobunio i zatražio smenu upravnika Kokana Mladenovića, i sindikat zaposlenih Pozorišta na Terzijama zatražio je od grada Beograda, kao osnivača pozorošta, da preispita poslovanje direktora Mihaila Vukobratovića i ukazao na brojne propuste u radu i, kako kažu, nezakonite radnje.

Članovi reprezentativnog sindikata Vukobratoviću zameraju neodgovarajuće postupanje prema zaposlenima, neadekvatno trošenje novca pozorišta na angažovanje spoljnih saradnika, iako pozorište raspolaže sopstvenim resursima u tom smislu, kao i to da je zloupotrebio ovlašćenja i službeni položaj kako bi sebi obezbedio materijalnu korist.

Predstavnici muzičkog sindikata izneli su niz optužbi na račun aktuelnog upravnika žaleći se na elementarne uslove na rad za koje kažu da su ispod svakog nivoa, kao i to da im se amortizacije za lične imstrumente koje koriste, a koji koštaju i do 20.000 evra, ne isplaćuju već šest meseci. 

Novinarima je dostavljen štampani materijal od osam kucanih strana, u kojem se navode zamerke, kao i ono na štra članovi sindikata ukazuju kao na nezakonito i bahato ponašanje.

Sastanak Upravnog odbora zakazan za danas, 9. jul, trebalo da se održi u punom sastavu - Ivan Tomašev, Zafir Hadžimanov, Kristina Kovač, Elizabeta Ðorevska i Ljubiša Dinčić, ali je predsednik Upravnog odbora u petak, nakon izlaska zaposlenih u javnost, otkazao sednicu pod izgovorom da će biti na putu i da neće stići da se upozna sa materijalom i dnevnim redom zakazane sednice.

Predsednik Samostalnog sindikata Branislav Jović i predsednik sindikata muzičkih umetnika Aleksandar Petković izneli su danas razočaranje ovakim postupanjem i najavili da će se sutra, po treći put, obratiti gradonačelniku Draganu Đilasu, u nadi da se on neće i ovoga puta (već dva puta su mu se pismeno zvanično obraćali) oglušiti o njihove probleme i zahteve za koje kažu da eskaliraju.

U pismu gradonačelniku sindikat je zatražio da se preispita poslovanje upravnika i ukazao na sve propuste u radu.

"Pre više od četiri meseca obratili smo Vam se sa molbom da pomognete da se prevaziđu problemi u Pozorištu na Terazijama, a ovoga puta Vam šaljemo kompletam materijal koji predstavlja svojevrsnu analizu tek dela negativnih pojava, uključujući i radnje protivne zakonu, a za koje odgovornost snosi direktor Mihajlo Vukobratović", kaže se u pismu upućenom gradonačelniku.

Predstavnici sindikata takođe su najavili da će gradonačelniku dati rok od sedam dana da se izjasni o njihovim zahtevima, i makar ih obavresti šte će se u nekom doglednom periodu učiniti po tom pitanju. Ukoliko se to ne dogodi, sindikat će biti prinuđen da ponovo reaguje i preduzme dalje korake u rešavanju problema, najavili su.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..