garavi-sokakPozorište Puls teatar iz Lazarevca priprema dve premijere za mesec februar.






Prva predstava je "Garavi sokak" po stihovima Mike Antića čija će premijera biti 8. februara 2012. u 17h, a druga "Ujka Vanja" Antona Pavloviča Čehova, čija je premijera zakazana za 27. februar 2012. godine sa početkom u 20h. Režiju i jedne i druge predstave potpisuje Lilijana Ivanović.

Sredinom januara lazarevački Puls teatar  je započeo rad na dve predstave. “Garavi sokak„ po Miroslavu Antiću,  čija premijera je zakazana za 8. februar u Centru za kulturu Lazarevac i „Ujka Vanja „ Antona Pavloviča Čehova. Mlađa ali  i starija publika će premijerno moći da pogleda Garavi sokak u terminu od 17 časova, a nakon toga predstava nastavlja svoj život na pozorišnom repertoaru teatra. Adaptaciju na stihove i režiju predstave uradila je Lilijana Ivanović, dobro poznata lazarevačkoj pozorišnoj publici. U Puls teatru je potpisala režije za predstave: Aram baram....., Ukokaj moga muža, Kalamandarija, Crko brez njega i Sastanak na vrhu, koja je rađena u koprodukciji sa NP Pirot.

Kako i sama kaže: „Garavi sokak je neka vrsta mog omaža Miroslavu (Miki Antiću), čoveku koga sam, na moju veliku sreću, imala za prijatelja i sa kojim sam provela mnogo vremena. On mi je, jednom prilikom, ispričao kako je nastao Garavi sokak. Knjiga je ispunjenje njegovog duga prema cigančiću Miletu Dileji, njegovom drugu iz osnovne škole. Mika i Mile Dileja išli su u isti razred osnovne škole u selu Mokrin kod Kikinde, gde su obojica rođeni i odrasli.....“. Pored ansambla Puls teatra, predstava dobija i glumačko pojačanje bravurama apsolvenata glume Predraga Paunovića, Pera Bjekovića i Marije Radojević.

Krajem februara, još jedna premijera u režiji Lilijane Ivanovićeve na sceni lazarevačkog  Pulsa. Najznačajnije delo Antona Pavloviča Čehova „Ujka Vanja„, naći će se na sceni Puls teatra od ove kalendarske godine. Kostim za predstavu potpisuje Sonja Kotorčević, a u predstavi igraju Darko Bjeković, Ivana Nedeljković, Andrej Šepetkovski, Zoran Belošević, Milan Tomić, Jelena Cvijetić i kao gost Biljana Kostantinović. Muziku za predstavu „Ujka Vanja„, uradio je naš poznati bubnjar Dragoljub Đuričić. Premijera je zakazana za 27.februar, a prva repriza već sutradan.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..