MadlenianumUsled ozbiljne povrede igrača i koreografa Akrama Kana u pariskom Teatru Champs-Élysées, sve njegove predstave u toku 2012. godine su otkazane.


Tako je i sa predstavom "Sveta čudovista" koja je trebalo da predstavlja ekskluzivnu uvertiru u 9. Beogradski festival igre, i u kojoj Akram Kan nastupa sa francuskom balerinom Silvi Gilem.

Požrtvovanočću organizatora Beogradskog festivala igre i same Silvi Gilem, u istim terminima (28. i 29. mart) na sceni Opere i Teatra Madlenianum - izvešće se predstava "PUSH" , takođe produkcija londonskog Sadlers Vels teatra u kojoj glavnu ulogu ima ova po mnogima najznačajnija baletska diva današnjice.

Za Silvi Gilem ovo je prvi nastup u Beogradu i u našem regionu, a sudbina je htela da se ova zvezda klasične i savremene igre i enfant terrible svetske plesne scene predstavi u kreaciji i u duetu sa drugim, ali jednako čuvenim igračem i koreografom britanske scene - Raselom Malifantom. Predstava "PUSH" je jedna od najnagrađivanijih plesnih produkcija prethodnih sezona, koja je između ostalog zavredela i britansku nagradu Lorens Olivije.

Po londonskom Tajmsu radi se o "emotivnom sudaru dva plesna genija". 

Karte koje su kupljene ili rezervisane na blagajnama Teatra i Opere Madlenianum za predstavu "Sveti monstrumi" - važe za predstavu "PUSH".

Svi koji žele da zamene ili vrate karte, mogu to uraditi na blagajnama Madlenianuma: Glavna 32, Zemun i Knez Mihailova 42, u periodu od 17.01. do 01.02. i od 12.03. do 28.03.2012. godine ( bliže informacije na tel. 316-2797 i 2180 400).

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..