Elijah-u-Becu-2Znalački vođena dramska priča i precizna gluma u predstavi Elijahova stolica Jugoslovenskog dramskog pozorišta, oduševila je publiku bečkog teatra Akzent.


Prvo gostovanje Jugoslovenskog dramskog poziorišta u teatru Akzent, čiji rukovodilac za interkulturanu saradnju, dr Ile Zagorac, prati pozorišni život na prostoru bivše Jugoslavije i probrane predstave poziva na gostovanje, izazvalo je veliko interesovanje kako brojne jugoslovenske dijaspore tako i austrijske publike.

U najvećoj sali bečkog pozorišta, koja je bila popunjena do poslednjeg mesta, s velikom pažnjom je praćena životna i porodična drama glavnog junaka, pedesetogodišnjeg pisca Riharda Rihtera, Austrijanca koji odlazi u ratno Sarajevo u potrazi za svojim identitetom. Po završenoj predstavi, gledaoci su na nogama, ovacijama pozdravili glumce Svetozara Cvetkovića, Vlastimira-Đuzu Stojiljkovića, Maju Izetbegović, Renatu Ulmanski, Jelenu Trkulju i Baneta Jevtića.

Predstava Elijahova stolica će početkom sledeće nedelje gostovati u Crnoj Gori.

Komad Igora Štiksa u režiji Borisa Liješevića, prvo će biti izveden u ponedeljak 30. januara, na sceni Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” na Cetinju. Dan kasnije, 31. januara, predstavu Elijahova stolica imaće priliku da vidi publika u Tivtu. Trodnevnu mini turneju po Crnoj Gori, predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta završava na sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u Podgorici, 1. februara.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..