S zadovoljstvom Vas pozivamo na džez svirku u utorak, 11. februara u 21.30, Scena “Das Boot”, UK “Parobrod”. Na koncertu pod nazivom FMU SVIRA JAZZ nastupaju studenti: Dušan Vukmirović – saksofon, Miloš Grbatinić – bubnjevi, Nikola Marković – bas & Komnen Cerović – gitara.


Fakultet muzičke umetnosti i Ustanova kulture “Parobrod” ostvarili su uspešnu partnersku saradnju u kreiranju programa prethodnih sezona. Pokretanje nove džez scene “Das Boot” omogućilo je produbljivanje te saradnje u vidu organizovanja nastupa profesora i studenata nedavno formiranog Studijskog programa za džez i popularnu muziku na FMU. Počev od utorka, 15. oktobra, kada su na ovoj sceni nastupili profesori ovog Studijskog programa. Ovog utorka nastupaju studenti prve generacije mladih džezera. Na repertoaru su džez standardi.

Scena „Das Boot” Ustanove kulture „Parobrod“ polazi od muzičke improvizacije kao važnog segmenta savremenog umetničkog izraza i trasira svoj kurs ka džezu, pravcu u kome „komponovanje u trenutku" zauzima najznačajnije mesto. Na ovom putovanju pridružuju nam se domaći i strani muzičari koji stvaraju u različitim stilskim okvirima: od svingado bi-bap, džipsi i fjužn džeza.

 

Program Scene „Das Boot” nastao  je u saradnji sa istaknutim violinistom Filipom Krumesom, aktivnim u nekoliko različitih sastava: Serbian jazz Bre!, Hot club of Belgrade i Shira U’tfila. Filip radi i kao umetnički direktor World Music festivala „Ethno.com”.

 

Scena „Das Boot” počela je sa radom u oktobru 2013, u okviru Ustanove kulture „Parobrod“ čiji je osnivač Gradska opština Stari grad. Nalazi se na adresi Kapetan Mišina 6a. Svi muzički programi počinju u 21.30.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..