Bend The Invisibles nastupa u Familija Bistro-u u petak, 31. januara sa početkom u 21h. Svaki njihov nastup osmišljen je kao jedinstveno muzičko putovanje kroz vreme, žanrove i epohe, kroz različite krajeve i jezike. Engleski, italijanski, španski, francuski i portugalski su jezici na kojima vrlo originalno izvode kako kultne i manje poznate pesme nekih velikih izvođača i autora, tako i muziku onih koji će tek ostaviti svoj pravi trag, zajedno sa nekoliko svojih autorskih pesama.

 

Repertoarski deo na srpskom i jezicima nekadašnjeg jugoslovenskog prostora je posebno pažljivo osmišljen kako bi se izbeglo ponavljanje u odnosu na sve ostalo što se može čuti kod drugih izvođača, međutim, ne beže ni od izvođenja nekih velikih i veoma prepoznatljivih pesama, trudeći se da ih donesu publici na osoben način. Umeju da iznenade i sa ponekom pesmom na nekom od jezika na kojima se ovde retko peva, kao što je japanski, sa željom da publici ponude i nešto novo, deleći tako poneki vredan rezultat svog stalnog istraživanja u oblasti svetske popularne muzike.

 

Raznolikost pažljivo biranog reportoara koji donosi savršena fuzija akustične gitare (Kostandin Dimitrijević) i jednog od najkvalitetnijih i najinteresantnijih vokala (Miodrag Kovačević) uvek učine ovo neobično putovanje jedinstvenim i potpuno novim na našim prostorima. Po mišljenju većine onih koji su dosad uživali u njihovom muzičko – scenskom performansu, pored raznolikog i zanimljivog repertoara, na ovdašnjoj sceni ih izdvaja potpuna iskrenost i potpuno predavanje muzici koju izvode, veliko i vidno uživanje u tome što rade, što se svakako oseća u razmeni energije sa publikom. To uvek rezultira višečasovnim nastupom u kome se The Invisibles daju do kraja, bez štednje i zadrške. Upravo takav pristup čini publiku važnim faktorom i učesnikom u jednom posve zanimljivom performansu koga karakteriše neuobičajena jednostavnost i veoma kvalitetna zabava.

 

U žanrovskom smislu njihova mapa je vrlo bogata: vokalni džez i sving standardi, crni zvuk od dvadesetih godina prošlog veka pa do danas, zvuk Brodveja, filmskih klasika i kabarea, razvojni put francuske šansone sa posebnim osvrtom na obrade muzike Edit Pjaf i Žaka Brela, latino-američki prizvuk, posebno meksički tradicionali u bojama Fride Kalo i pod uticajem izvođenja Ćavele Vargas i Lile Dauns, pop-rok hitovi osamdesetih i devedesetih koji su ostavili trag pre svega po pitanju kvaliteta, savremena pop-rok muzika, ali i biseri nezavisne akustičarske britanske, američke i irske scene, izbor italijanskih kancona od dvadesetih godina prošlog veka, pa do današnjih izvođača, fado… Svakako ovde nije pobrojano sve što je na njihovoj dugačkoj listi. Zato je najbolje doživeti sklapanje takvog mozaika.

Sastav:

Vokali: Miodrag Kovačević i Nataša Guberinić
Gitara: Kostandin Dimitrijević
Violina: Marijana Hodžar

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..