U subotu, 1. februara jedna od najznačajnijih electro-rock grupa u Srbiji, Vroom održaće koncert u Klubu Gun, nakon kojeg sledi set poznatog beogradskog Dja kao i brojna druga iznenađenja za posetioce. Ulaznice su u pretprodaji u kafeu Šikarica, Skadarska 22, po ceni od 400 dinara. Krajem oktobra Exit Label je objavio maksi singl VROOMa pod nazivom Ctrl (besplatno preuzimanje OVDE), a na njemu se nalaze pesme Čist rez, Control i Izlaz.


Na koncertu u Klubu Gun fanovi gupe imaće priliku da kupe specijalno CD izdanje za ovu priliku, dužu verziju maksi singla Ctrl, na kojem prepoznatljiv stil grupe dobija novi oblik u energičnom electro/synth pop/alternative dance zvuku.

 

Spot za pesmu Izlaz   

 

Vroom je do danas objavio pet albuma: Input, Evolucija, Live in Zurich, Ventilacija i Torpedo music, a singlovi sa ovih ostvarenja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu. Održali su nekoliko stotina nastupa širom Evrope svirajuci u različitim koncertnim prostorima - od underground klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

 

Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 40 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Od 2010 - 2012. bili su deo velikog hita Kosa (preko 40000 gledalaca) pozorišta Atelje 212, gde su dobro poznate kompozicije Galt MacDermot-a izvodili u sopstvenim aranžmanima.


Dobitnici su brojnih priznanja ("Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku", “Davorin Popovic” i “Izvodjac godine TV Metropolis” izmedju ostalih). - preuzeto sa www.vrooom.rs.

 

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..