Centar za muziku Kolarceve zaduzbine najavljuje pocetak, 17. sezone ciklusa VELIKANI MUZICKE SCENE: megazvezda svetskog pijanizma, harizmaticni JEVGENIJ KISIN, otvorice novu sezonu ovog prestiznog ciklusa u četvrtak, 3.oktobra 2013. u Velikoj dvorani Kolarceve zaduzbine u 20 h.


U okviru evropske turneje, Kisin ce beogradskoj publici predstaviti novi program koji obuhvata dela Suberta (Sonata op.53) i Skrjabina (Sonata fantazija i izbor etida iz opusa 8).

 

Nekadasnje cudo od deteta, Kisin (42) poceo je da svira klavir u najranijem detinjstvu, prvi nastup sa orkestrom je imao sa 10 godina, solisticki koncert sa 11 a paznju svetske javnosti je privuklo njegovo izvodjenje oba Sopenova koncerta koje je za jedno vece izveo kada je imao samo 12 godina sa Moskovskom drzavnom filharmonijom. Od tada, skoro tri decenije on je vodece ime na svetskoj pijanistickoj sceni, sa 50-tak koncerata koje odrzi u toku jedne sezone u najprestizinijim koncertnim dvoranama. Dobitnik brojnih muzickih i drustvenih priznanja, uvek u centru interesovanja i publike i kritike bilo u  javnim nastupima ili u brizljivo odabranoj diskografskafiji i nastupima sa orkestrima.


Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarceve zaduzbine po ceni od 2500, 3000 i 3500 dinara.



<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..