GUN klub u saradnji sa englesko - hrvatskim DJ kolektivom SOULKEKS najavljuje redovni klubski program usmeren na funk/soul/boogie/latino/hip hop/disco muziku  interpretiranu isključivo sa gramofonskih ploča, uz scratch, mikrofon i ostale trikove na gramofonima po ugledu na zlatni period breaks DJ kulture 70s i 80s. SoulKeks serijal žurki započinje u subotu 27. septembra nastupom dugogodišnjeg  engleskog DJ-a  i producenta hip hop muzike Mr DIRTY HAIRY koji će nastupiti zajedno sa francuskim underground reperom FISTOM, uz podršku DJ BOROVICH-a - org. ŽEDNO UHO.

 

Izbor DJ i MC majstora koji će nastupiti u GUN klubu isključivo je baziran na kvalitetu i originalnosti tj. sposobnosti da sofisticiranim izborom retkih/zaboravljenih ploča uz scratch, MC-ing, juggling dovede plesni podijum do usijanja. Ovim putem Gun klub i SoulKeks s ponosom najavljuju neka od potvrđenih DJ imena koji će nastupiti do kraja godine: DJ FORMAT (Uk), ROB LIFE (Uk), FISTO (Fr), Mr DIRTY HAIRY (Uk), Gdin SMEĐI ŠEĆER (Hr), BOROVICH (Rs/Hr).

 

Cilj SOULKEKS programa je doneti beogradskoj klubskoj sceni dašak vrele atmosfere svetskih klubova u kojima redovno nastupaju gore navedeni DJ majstori, ispred uvek krcatog plesnog podijuma, gde su muzika, ples i zabava na prvom mestu. Svi ljubitelji funk/soul/boogie/disco/latino muzike znaju koliko pozitivne energije, plesa i izvan svega kvalitetne muzike donose ovakvi programi, a oni koji to nisu iskusili samo se trebaju setiti funk zvezda i moći njihove muzike: James Browna, Sly and Family stone, Funkadelic, Fela Kutia, Herbie Hancocka, Roy Ayersa i drugih, te znati da će SoulKeks DJ-i u Gun klubu birati jako retke ploče iz funk/etc  istorije, one koje u sebi imaju najviše vreline i plesa, a za koje niste znali da postoje na što će plesom sigurno odreagovati svi bez izuzetaka!


SoulKeks serijal žurki započinje u subotu 27. septembra nastupom dugogodišnjeg  engleskog DJ-a  i producenta hip hop muzike Mr DIRTY HAIRY koji će nastupiti zajedno sa francuskim underground reperom FISTOM uz podršku DJ BOROVICH-a, koji dolazi kao predstavnik Zagrebačke organizacije za promociju nezavisne svetske aktualne muzičke scene - ŽEDNO UHO.


Fisto dolazi iz francuskog Lyiona kao predstavnik francuske underground rap scene te kao bitan kolekcionar i DJ rijetke funk muzike na pločama. Fisto je jedan od rijetkih hip hop izvođača koji je se odupire novim prolaznim trendovima u hip hop kulturi, a oslanjajući se na kvalitetnu rap kulturu 80s čime je izgradio autentičan prepoznatljiv stil. Fistova slam poezija nastala je kao produkt višegodišnje karijere u različitim branšama: više od 10 godina produktivnog bavljenja rap muzikom, realizacija dva uspešna albuma, ugovorom sa Major izdavačkom kućom, dugogodišnjim radom na radio stanici, turnejom u Kini, glumom u mnogim pozorišnim predstavama te kao liderom francuske jazz-rap scene. Sarađivao je sa Othello i Raashan Ahmad, Britanskim producentm DJ Format-omi Francuskom soul pevačicom Dajla-om. Stage je delio sa mnogima od kojih izdvaja: Hocus Pocus, Speech Debelle, Jazz Liberatorz, Lords of the Underground, KRS One, Yarah Bravo i DJ Vadim. U Gun klubu Fisto će nastupiti live, a takođe predstaviti beogradskoj publici deo svoje impozantne kolekcije gramofonskih ploča.


Mr Dirty Hairy, inače Matt Davies iz Brightona - Crate digger & hip-hop producent će podržati nastup FISTA  vrećom krcatom originalnih 7″ funk/soul gramofonskih ploča. Hairy je pasionirani kolekcionar rijetkih vinilnih izdanja iz celog sveta, i kune se u analogno bio to hip hop ili funk. Hairy je bitan producent i DJ estetike‘two turntables & a mic’ što je potvrdio saradnjama s Kranšvesterom, Kandžijom i General Woom. Što se tiče njegove preferencije u produkciji najfinijih jazzy beatova, za Hairya postoji samo jedna solucija: jazz vinili, AKAI MPC sampler i malo ‘Love Supreme’-a.


Uvod u prvi SoulKeks event kao i u back2back intervencijama izvešće DJ BOROVICH, inače Nenad Borović, jedan od urednika koncertnog programa Hrvatske najbitnije organizacije za promociju svetske nezavisne muzičke scene - ŽEDNO UHO. Borovich je dugogodišnji kolekecionar vinylea i strastveni ljubitelj muzike svih žanrova i podžanrova, a Gun klubu predstaviće svoj pogled na funk i hip hop muziku kroz najširi spektar žanrova .


Podsećam da početak SoulKeks programa  najavljujemo za 28. septembar, a informacije o satnici, ceni ulaznice i prodajnim mestima, očekujte uskoro.


SoulKeks programi koji slede:


5.10. ROB LIFE (Uk) w. Mr DIRTY HAIRY (Uk) & BOROVICH (Rs/Hr)
2.11. DJ FORMAT ( Uk ) w. Mr DIRTY HAIRY (Uk)  
7.12. Gdin SMEĐI ŠEĆER (Hr ) w. Mr DIRTY HAIRY (Uk ) & BOROVICH (Rs/Hr)

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..