Najveća muzičko-scenska produkcija na svetu, remek delo Rodžera Votersa “The Wall Live” počinje da se postavlja u Kombank Areni od petka, 30. avgusta. Rodžer Voters doleteće u Beograd u petak uveče, odmah posle koncerta u Sofiji. Masivna oprema stiže u 25 šlepera i dokazaće zašto je ovo trenutno najveća produkcija na svetu. Dve “pokretne” bine biće formirane u Areni.

 

Prva, glavna bina dimenzija je 30.5x7.9 metara i razdvojena je Zidom od druge bine dimenzija 25.6x4.8 metara. Dubina kompletne konstrukcije je 4.8 metara. Glavne odlike pokretnih, odnosno “rolling” bina je što se formiraju na prostoru partera a zatim “dovezu” do ciljne pozicije. Za ovu priliku, navedeno je da prostor partera mora biti maksimalno pristupačan i oslobođen kako bi se bine formirale.

 

Zid koji će deliti bine takođe je impresivnih dimenzija. Dužina zida je 72 metara a visina 11 metara. Formira se iz kartonskih kutija od kojih jedna teži 4.5 kilograma i dimenzija je 142x76 cm. Za izgradnju zida potrebno je 450 kartonskih cigli. Deo zida formira se i po tribinama. Cigle se ručno unose a za njihovo podizanje koriste se pet liftova.

 

Koncert Rodžera Votersa sastoji se iz dva dela od po 60 minuta koji su razdvojeni pauzom od 25 minuta. I tokom pauze, na Zidu se projektuju slike. Koncert počinje u 19.30h a Rodžer Voters na scenu izlazi na vreme.

 

“The Wall” je vrhunska produkcija koja prevazilazi sve do sada viđeno. To je koncert, predstava, film, putovanje kroz vreme, vizuelno i muzičko iskustvo, događaj koji se ne može opisati već se mora doživeti!

 

Pre 2010, “The Wall” produkcija je bila suviše glomazna da bi krenula na turneje, ali izgradnja savremenih arena i poboljšanja u tehničkom prenosu, razrešile su ovaj problem. Voters je osavremenio izgled i atmosferu šoua kako bi bio siguran da zadivljujuća scenska ekstravagancija koja je “The Wall” i učinila legendarnim i dalje inspiriše nove generacije svojim veličanstvenim prikazima i čulnim spektaklom od kog vam zastaje dah.

 

The Wall je turneja sa najvišom zaradom u protekle tri godine -  2010, 2011 i 2012, prema godišnjoj ukupnoj zaradi objavljenoj u stručnim magazinima Pollstar i Billboard.

 

Na prestižnoj dodeli nagrada Pollstar Music Industry 2011 u Los Anđelesu za koje glasaju članovi iz muzičke industrije, “Roger Water – The Wall live” osvojio je dva najviša priznanja za “Major Tour of the Year” i “Most Creative Stage Production”. I za 2012. The Wall ponovo osvaja titulu  “Most Creative Stage Production” i “Major Tour of the Year”

The Wall je nagrađen i za najpopularniji evropsku turneju godine od strane evropskih promotera na “International Live Music Conference” u Londonu održanoj u martu, 2012. godine

 

Ulaznice za koncert u Srbiji, najjeftinije su na celoj turneji i kreću se od 3900 do 7500 dinara i mogu se  nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank Arene, Bilet centra    Beograda, Doma omladine, „Ušće“ Shopping centra kao i putem sajtova: www.kombankarena.com, www.eventim.rs.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..