Sa velikim zadovoljstvom Ustanova kulture Parobrod u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu vas poziva na koncert NEVENKE TATIĆ (violina) i DEJANA STOŠIĆA (klavir), u sredu 12. juna u 20 časova u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a). Nevenka Tatić i Dejan Stošić koncertiraju u duu od 1991. godine. Na programu su Sonata za klavir i violinu op.105 a-mol Roberta Šumana  i Sonata za klavir i violinu op. 47 u A-duru Ludviga van Betovena.

 

Nevenka Tatić je srednju muzičku školu završila u klasi profesorke Mirjane Ristić. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Rajka Dojčinovića, a magistrirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Dejana Mihailovića. Usavršavala se kod prof. Grigorija Žislina u Moskvi. Bila je učesnik majstorskih kurseva Vartkesa Bojadžijana i Pavela Vernjikova. Dobitnica je brojnih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima. Održala je više solističkih resitala.


Prva je violina Beogradskog gudackog kvarteta sa kojim je ostvarila veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu (Italija, Nemačka, SAD i dr.) i učestvovala na mnogim festivalima (Barski ljetopis, Esenske muzičke svečanosti u Skoplju).
Snimila je tri CD-a Beogradskog gudackog kvarteta. Nastupala je i kao član kamernih orkestara (Beogradska simfonijeta) i Beogradske filharmonije.


Profesor je violine u SMŠ "Dr. Vojislav Vučković" u Beogradu.

 

Dejan Stošić je svoje osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao u Muzičkoj školi "Mokranjac" u Beogradu u klasi prof. Biljane Obradović. Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu završio je osnovne studije u klasi red. prof. Mirjane Šuice-Babić, a magistrirao u klasi red. prof. Arbo Valdme. Tokom školovanja,osvojio je više nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima, nagradu iz fonda "Smiljka Uzelac", Oktobarsku nagradu grada Beograda za učenike, Nagradu Univerziteta umetnosti u Beogradu, nagrade iz fondova Fakulteta "Olga Mihailović" i "Katartina Aćimović".


Priređivao je resitale solističke i kamerne muzike u Beogradu (velika sala i galerija Kolarčeve zadužbine, galerija SANU, Likovna galerija i Artget Kulturnog centra Beograda, Kuća Djure Jakšića) i gradovima Srbije (Pančevo, Šabac, Subotica, Vrnjačka Banja). Nastupao je na susretima Muzičkih akademija, koncertima Memorijala "Emil Hajek", Tribine kompozitora, u okviru projekta Skupštine grada "Vizionarski Beograd".


Ostvario je više snimaka za Radio i Televiziju Beograd.


Kao pedagog, učestvovao je u radu žirija mnogih takmičenja i dobio priznanja Saveza muzičkih pedagoga Srbije, FMU i EPTA Srbije. Od 1993. godine zaposlen je na Katedri za klavir FMU, sada u zvanju vanrednog profesora, a bio je angažovan kao predavač i na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu i Muzičkoj akademiji u Srpskom Sarajevu, kao i u školi "Dr. Vojislav Vučković".

 

Ulaz na ovaj koncert je besplatan.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..