Garage punk duo WILDMEN, prema tvrdnji samih članova, nastao je u jednom rimskom baru kada su se u toku tuče sa lokalnom ekipom upoznali gitarista Giacomo Mancini i bubnjar Matteo Vallicelli. Sa zgarišta ove bitke, izdigao se jedan od najzanimljivijih bendova vitalne italijanske garage/60′s revival scene koji u rodnom gradu puni klubove i eksplodira u energičnim nastupima.

 

Posle tri singla i nekoliko kompilacija na kojima su se pojavili, Wildmen potpisuju ugovor za svoj prvi dugosvirajući album i od sredine marta ove godine u ponudi su kataloga čuvene italijansko-portugalske etikete Shit Music For Shit People.
Jesen 2012. bend je proveo na 22 dana dugoj evropskoj turneji, svirajući svake večeri i obišavši 10 zemalja, prešavši preko 9000 kilometara, a kuriozitet je da su još uvek bili bez albuma! Očigledno da su ova dva momka uspela da dopru do dovoljnog broja zainteresovanih ljubitelja garažnog rokenrola sa tek nekoliko pesama i demo snimkom za prvi LP.


Svakako u ovom trenutku najzanimljiviji novi garažni bend iz Evrope, apsolutno svestan novog razvoja žanra koji danas predvode imena poput Ty Segall, Thee Oh Sees i Black Lips, Wildmen su se svojim prvim albumom i beskompromisnim koncertnim nastupima izdvojili iz mora debitanata širom planete, a to miriše samo na veliku šansu da u narednih nekoliko godina ,,eksplodiraju“ i globalno.


U okviru evropke turneje Wildmen će svirati pred beogradskom publikom u Gun Clubu u petak, 24. maja u 22h. Kao gosti nastupiće lokalna atrakcija BAG OF DICKS – bubanj/bas duo koji je za manje od godinu dana skrenuo pažnju većem broju ovdašnjih garage punk poklonika i THREESOME, surf-rock šampioni i verovatno najpoznatiji beogradski bend u inostranstvu koje nije Zagreb, Sarajevo ili Ljubljana.


Između bendova publiku očekuju setovi DJ dua Shit Music For Shi People i Bad Music For Bad People.


Ulaznice su u prodaji u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) po ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 500 dinara.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..