U sredu, 15. maja 2013. godine, mlada beogradska violinistkinja IVANA ZAVISIC ce u okviru ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzicke umetnosti u Beogradu, nastupiti u Centru lepih umetnosti Guarnerius. Ovo je drugi koncert u ovogodisnjem ciklusu FMU I GUARNERIUS NAGRADJUJU, a ulaz na sve koncerte iz ciklusa je besplatan.

 

IVANA ZAVIŠIĆ je rođena 1991. godine, a violinu svira od svoje 6. godine. Završila je osnovnu i srednju muzičku školu Mokranjac, a 2008. godine je diplomirala u klasi profesorke Ljubice Perović. Trenutno je na master studijama Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi vanrednog profesora Ivane Aćimoski- Žikić.

 

Tokom školovanja osvajala je brojne nagrade na Republičkim takmičenjima, a 2009. godine je na Međunarodnom takmičenju u Nišu osvojila II nagradu (prva nije dodeljena).

 

Aktivno se usavršavala na mnogobrojnim kursevima kod poznatih pedagoga, kao što su David Takeno, Dimitris Semsis, Blagordna Taneva i drugi.

 

Ivana je učestvovala u radu međunarodnih orkestara Maribor International orchestra, Simfonijski orkestar RTS-a i Beogradski kamerni orkestrar ''Orfej''.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..