Improstor predstavlja: duo Hannes Lingens & Paul Roth u Omladinskom centru CK13, 09.05.2013 u 21h. U okviru serijala koncerata Improstor predstavljamo vam deo uzbudljive berlinske impro scene - duo Hannes Lingens & Paul Roth! Ulaz slobodan!


Hannes Lingens

 

Hannes Lingens je muzičar i kompozitor u oblasti savremene i eksperimentalne muzike. Studirao je bubnjeve kod Michael Griener i Günter Baby u Drezdenu i harmoniku kod Henning Schober u Hamburgu.


Kao muzičar improvizator nastupao je na brojnim internacionalnim festivalima i mestima Evrope Japana, Rusije, i SAD. U dosadašnjoj karijeri sarađivao je sa velikim brojem značajnih muzičara i kompozitora kao što su Pierre Borel, Derek Shirley, Johnny Chang, Hannes Buder, Tetuzi Akiyama, Lucio Capece, Christof Kurzmann, Olaf Rupp, Matthias Schubert, Peter Ablinger, Antoine Beuger, Philip Corner, Sven-Åke Johansson, Christian Kesten.


Trenutno zivi i radi u Berlinu kao muzicar i član kolektiva Umlaut Berlin koji organizuje brojne dogadjaje i festival savremene i eksperimentalne muzike http://hanneslingens.de/

 

Paul Roth

 

Alto-saksofonista, klarinetista, improvizator, kompozitora i sound-artist, će se novosadskoj publici predstaviti sa autentičnim zvukom koji spaja uticaje jazza, eksperimentalne i improvizovane muzike, minimalizma, noise-a, bebop-a, njuorleans jazz-a.


Muzičar, rođen u Buffalo, NY , diplomirao je na studijima Jazz-a na Univerzitetu u Majamiju, takođe ima dve master diplome iz oblasti muzikologije i saksofona sa Univerziteta u Nevadi. Njegov rad je prepoznat od strane brojnih relevantnih institucija kao što su Downbeat magazin Carnegie Hall-a, Američko udruženje Kompozitora itd.


Kao i Lingens, trenutno zivi i radi u Berlinu.

 

 

ulaz slobodan

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..