U 20.00 velika sala SKC-a, Koncert vokalne muzikeu - Sylvie Nicephor, sopran i Vesna Vukotić - Holland, klavir. Program: G. Bizzet, J. Holland, I. Jevtić, C. Debussy i J. Massnet

 

SYLVIE NICEPHOR je studirala solo pevanje sa više francuskih i inostranih profesora i usavršavala interpretaciju sa Jeanine Reiss. Svoje vokalne studije oplemenila je na pozorišnim studijama u „Studi-Opéra“ u Parizu (1997 - 1999). Bila je solista u oratorijumima, operetama i redovno daje recitale sa raznovrsnim programima, u rasponu od pesama do velikih operskih arija i duhovne muzike. Kao doktor muzikologije ona je imala vrlo polivalentno muzičko i umetničko obrazovanje. Diplomirala je na CNSM (Visokom konzervatorijumu za muziku i ples) u Parizu i na Université Paris-Sorbonne u više disciplina. Višestruki je stipendista „Centre Acanthes“. Interesuje se za savremena dela i druge načine otkrivanja novog repertoara (upravo je izdala disk posvećen francuskim romansama) i sjedinjuje istraživački rad i interpretaciju. Kao pijanista radi kao viši profesor na Regionalnom Konzervatorijumu u Creilu, a predavala je i na Université d’Evry (odsek umetnost i pozorište).
 
VESNA VUKOTIĆ-HOLLAND rođena je u Parizu. Studirala je muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Dubravke Jovičić. U Sjedinjenim Američkim Državama, na Univerzitetu u Wisconsinu-Milwaukee, završila je master studije. Dobitnica je nagrade „Olga Mihajlović“ kao najbolji student klavirskog odseka iz svoje generacije na FMU i treće nagrade na internacionalnom takmičenju u Novom Sadu 1992. godine. Priredila je brojne solističke koncerte u zemlji i inostranstvu. Takođe je snimala za radio i televiziju.


ULAZ NA PROGRAME JE SLOBODAN!

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..