U sredu, 24. aprila u 20.00 časova velika sala SKC-a, Koncert savremene kamerne muzike - Ansambl Metamorphosis. Kamerni ansambl Metamorphosis osnovan je 2005. godine na inicijativu violiste i umetničkog direktora Saše Mirkovića.

 

Ansambl je od samog svog nastanka posvećen izvođenju graničnih i na našoj sceni ređe zastupljenih žanrova umetničke muzike, kao što su nova muzika, world music, dela koja su na granici ili sadrže elemente popularnih stilova, ali i izvođenju dobro poznatih dela zapadno-evropske muzičke tradicije u ‚novom ruhu‘ – u drugačijim, retko čutim aranžmanima i scenskim postavkama, koji predstavljaju svojevrstan odgovor na savremeni trenutak, ukus publike i prakse muzičkog izvođenja u svetu.


Orkestar Metamorphosis  jedinistven je kolektiv ovih dimenzija na našim prostorima. Fleksibilni aparat, koji u svojoj osnovi ima gudački orkestar, ali i brojne mogućnosti proširenja, i to ne samo proširivanjem izvođačkog tela dodatim instrumentima, već i manje konvencionalnim sredstvima, od upotrebe elektronskih zvukova, do mikstmedija i teatarskih elemenata, omogućava orkestru Metamorphosis uključivanje u širok spektar projekata, od koncertne muzike do muzičkog teatra, od Baha do Pjacole. Ovakva otvorenost osim što dozvoljava postavke eksperimentalnih dela i kompleksnijih muzičko-scenskih formi, ima za cilj i približavanje umetničke muzike široj publici.

 

ULAZ NA KONCERT JE SLOBODAN!

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..