U petak, 26.aprila u 22:00, nastupa, verovatno najbolji mladi bend u Hrvatskoj, VLASTA POPIĆ, punk-noise-pop trio iz Varaždina nastao krajem 2007. godine, i tek osnovana grupa TI, osvežavajući psihodelični elektro pop duo iz Beograda, sviraju zajedno u streljani/klubu Gun Club.


Žanrovske odrednice shvatiti s rezervom jer su tu samo da probaju nemoguće - da smeste u fioku zvuk ova dva benda! Vlaste su odsvirale preko sto koncerata u regionu po čemu su među najvrednijim ,,malim" bendovima, a to je takođe ostavilo traga i na uvežbanost i zvuk pa sada sa tim iskustvom, sigurnošću i ubedlivošću zvuče bolje nego ikad.

 

Ti je nova grupa dva beogradska Makedonca, Ilija Duni i Trajče Nikolovski upoznali su se u BIGZ-u prošlo leto i nakon gašenja Ilijinog matičnog benda Petrol, osnivaju Ti, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju.

 

I ako različiti u intezitetu, broju, energiji i zvuku, slličnost ova dva benda pre svega je u melodičnosti njihovih pesama koje obuzimaju i teško izlaze iz ušiju kada jednom uđu. Sve to uspevaju bez potezanja za lakim notama i patetičnim tekstovima, već težim putem, uz osobenost svog zvuka i izraza.

 

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..