Institut Servantes i Klub Akademija 28 organizuju po prvi put u Srbiji koncert jednog od najpoznatijih katalonskih muzičara, Rožera Masa. Rožer Mas ima iza sebe 8 albuma i brojne nagrade, kako u domenu komponovanja tako i kao izvođač, a njegova muzika predstavlja spoj različitih stilskih tendencija: tradicionalnog melosa i modernog zvuka.


Rožer Mas se pored nastupa u Španiji, može pohvaliti brojnim nastupima u inostranstvu: Francuskoj, Brazilu, na Kubi itd. Rožer Mas jedan je od katalonskih kantautora u usponu na aktuelnoj sceni. Njegov duboki glas i oštri stihovi očarali su publiku i muzičke medije.


Uprkos mladosti (rođen je 1975), diskografija ovog pevača iz Solsone već broji osam albuma. Debitovao je sa Les flors od somni (1997), a potom je prošao put kroz različite stilove i zvuke, ostvarivši izuzetne rezultate poput kompozicija sa diskova Mística Domèstica (2005) ili Les canons tellúriques (2008). Njegov najnoviji album, snimljen prošle godine u saradnji sa muzičkim sastavom Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, predstavlja reinterpretaciju ključnih tema iz njegove karijere, kao i nekih neobjavljenih kompozicija i njegove verzije klasika evropske pesme.

 

Rožer Mas održaće solistički koncert u Akademiji 28 19. aprila i to će biti odlična prilika da se čuju neke od njegovih pesama na katalonskom jeziku.

 

http://www.youtube.com/watch?v=km6Hg1eaKmA
http://www.youtube.com/watch?v=xBVULKg_gUc

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..