Ovim putem Vas obaveštavamo da će u nedelju 17. marta (21:30h) u klubu Fest, Zemun svirati Coma Stereo, spacerock / kraut/ prog sastav iz Maribora, Slovenija. Podrška na ovom nastupu biće beogradski sastav Kriške.

 

Coma Stereo je space rock cetvorka iz Maribora, osnovana 2004. godine pri KC Pekarna gde su i danas bazirani. Za sobom imaju 3 albuma i preko 150 svirki diljem kontinenta, uz vodenje sopstvene etikete Solar Pulse Music. Poslednji album "1000 mest" izašao je za Kapa records u februaru prošle godine.


Coma Stereo su sa svojim novim albumom dospeli na listu najboljih slovenackih albuma u 2012. godini. Možda zbog toga što su se odvažili da pevaju na svom maternjem jeziku ili samo zbog zrelosti koju donosi njihov treci album i nekoliko evropskih turneja koje imaju iza sebe, ovaj bend svakako zaslužuje adekvatnu pažnju beogradske publike.

 

Bez bilo kakvog opterecenja da prate propagandom utvrdene muzicke trendove bend Kriške, kako svojom muzikom tako i svojim imenom, pokazuju da su sastavni ali i autentican deo celine nastale mešanjem nasleda beogradske rok scene sa uticajima svetske alternativne, post-punk i indie muzike. Oformljeni 2009. godine sa iskustvom koje nose iz citave dekade sviranja po razlicitim bendovima (Petrol, Tussilago, Ola Horhe, Bitipatibi, Fonograf, Trenje, Virvel, itd.) odbacili su eksperimentalniju formu koju su kao clanovi benda Zemlja Broj 9 koristili za izraz i svoju muziku približili široj publici.


U martu 2012. izašao im je istoimeni album prvenac a vec na leto iste godine imali su priliku da se oprobaju na Main Stage-u Exit festivala. Energicna i dovoljno osobena prica benda Kriške naišla je na pozitivan odziv publike u regionu po kome bend redovno ima koncerte.

 

Sa bendom Coma Stereo sastav Kriške gaji dugogodišnje prijateljstvo ali deli i zajednickog snimatelja i producenta Hrvoja Nikšica iz Zagrebackog studija Kramasonik.

<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..