U sredu, 14. februara u 20.00, Velika sala, Doma kulture “Studentski grad” - Na koncertu će se predstaviti svetski poznati ruski saksofonista Oleg Kirijev i poznati srpski muzičari: bubnjar Dimitrije Moisijević, kontrabasista Vukan Potežica i pijanista Andreja Hristić. Sastav će izvesti najpoznatije džez standarde u autentičnom aranžmanu Kirijeva i jedinstvenom izvođenju ovog kvarteta, kao i originalnu muziku u stilu džeza i fjužn. Oleg Kirijev, prvi je ruski muzičar koji je ukombinovao etno-džez motive sa baškirskim narodnim instrumentima. Rođen u Baškiriji, predstavlja muzičko nasljeđe dve različite kulture – evropske i azijske.

Pod uticajem tradicionalnog i latinoameričkog džeza, afričkih ritmova i azijske etno muzike, Oleg je stvorio autentičan stil i proslavio se sviranjem u okvirima različitih muzičkih žanrova. Njegova diskografija broji više od 17 objavljenih albuma, a nastupao je na mnogobrojnim inostranim džez festivalima poput London džez festivala, Njujork džez improv festivala, legendarnog Montreuk džez festivala i drugih.

Domaća publika imala je prilike da ga sluša i na Nišvil džez festivalu 2016. godine, kada je nastupio sa svojim bendom „Orlan džez“, a početkom 2020. godine imali smo prilike da čujemo njegov koncertni projekat u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim. Muzička kuća Metropolis, predstavila je 2021. godine prvi rusko-srpski džez projekat pod nazivom Jazz Classic u izvođenju Olega Kirijeva.

Ulaz slobodan!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..