Jovan Pavlović, jedan od najpriznatijih harmonikaša današnjice koji skoro 30 godina živi i radi u Norveškoj, po prvi put nam u Beogradu predstavlja muziku sa svog autorskog solo albuma „Life on Accordion“. Кoncert je na programu u subotu, 04. novembra, od 20 časova, u Ustanovi kulture Parobrod, Кapetan Mišina 6a. Muzički kritičari širom sveta ovaj album označavaju revolucionarnim na polju harmonike, a Jovanovu muziku i izvođenje kao nešto izvan okvira korišćenja ovog instrumenta. Ne propustite jedinstvenu priliku da čujete i doživite harmoniku na jedan potpuno originalan i autentičan način.

Jovan Pavlović je međunarodno priznat akordeonista koji svojim stvaralaštvom i interpretacijom vešto spaja elemente džeza, klasične i tradicionalne muzike. Ono po čemu se posebno izdvaja jeste virtuozno muziciranje na harmonici koje ga postavlja u najviši rang kada je ovaj instrument u pitanju, u svetskim okvirima. Elegantne improvizacije, razvijene melodijske linije, umeće muzikalnog fraziranja ono je čime se izdvaja muzika koju Jovan Pavlović kreira, pružajući publici uvid u, za mnoge, do sada neotkriven svet umetnosti muziciranja na harmonici.

Vizionarskim, inventivnim i kreativnim pristupom Jovan nas svojom interpretacijom i kompozicijama vodi na nezaboravno putovanje kroz „World Music“ i džez – upečatljivim ritmičkim obrascima, razvijenim harmonskim progresijama i obrtima, te lirskom improvizacijom. Njagova virtuoznost i stvaralačka originalnost hrabro dolazi do izražaja u solo projektima, gde muziciranje na harmonici kombinuje i nadograđuje inkorporiranjem savremene zvučne tehnologije.

2022. godine izdaje svoj prvi solo album “Life on Accordion” koji privlači puno pažnje u muzičkim časopisima u Americi, Кanadi, Japanu kao i u mnogim zemljama Evrope.

Broj mesta je ograničen.

Rezervacije su moguće putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ulaz je slobodan!

Foto promo

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..