Legendarna rok grupa Bjesovi  iz Gornjeg Milanovca nastupa 09.11. u klubu Garaža! Bjesovi su rok grupa iz Gornjeg Milanovca. Osnovani su krajem osamdesetih pod nazivom “Bader Majnhof” da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime u “Sent Galen”, pa “Čajna Blu” i konačno u “Bjesovi” (prema ijekavskom prevodu romana “Zli dusi”. Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima Grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi.

Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković - vokal; Slobodan Vuković - gitara; Ivan Kovačević - gitara; Marko Marković - bas; Miroslav Marjanović - bubnjevi; Ramon Hamel - bubnjevi.

Bjesovi su do danas izdali 6 albuma a najveći uspeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Ove godine grupa obeležava 25 godina od tog izdanja.

Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je razlog da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi izmedju sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti - pitanje svrhe čovečijeg postojanja.

Na dan ovog nastupa, u prodaji će se pojaviti i prvi vinil grupe Bjesovi „Sve što vidim i sve što znam“ u izdanju Metropolisa. Ovu ploču će posetioci moći da kupe te večeri i u klubu Garaža.

Kao predgrupa Bjesovima nastupiće Đorđe Novaković (Plišani mališan) na gitari.

Ulaznice su u pretprodaji u Felix Shop-u (TC Sremska) po ceni od 800 RSD. Na ulazu će cena ulaznice biti 1000 RSD.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..