Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo da u utorak, 08.09.2015. u 21h u Galeriji ŠTAB, prisustvujete koncertu dueta HOWLING OWL (Srbija/Letonija/Holandija). U skladu sa dosadašnjom težnjom da skreće pažnju na mlade talente i pomogne njihov profesionalni razvoj, Multikultivator u saradnji sa Galerijom ŠTAB predstavlja koncert dueta HOWLING OWL (SRB/EST) koji čine Evija Vēbere - glas, sintisajzer i Lav Kovač – bubnjevi, efekti i klavijature.

 

Evija i Lav su se slučajno susreli, naleteli jedno na drugo u urbanoj gužvi i počeli zajednički da stvaraju muziku. Howling Owl je njihova svakodnevna životna priča.

 

Evija Vebere, pevačica, kompozitorka i multiinstrumentalistkinja, dolazi iz malog grada zvanog Kuldiga, u Letoniji. Završila je srednju muzičku školu u Ventspilsu, potom Džez konzervatorijum u Groningenu, Holandiji.

Lav Kovač, perkusionista i kompozitor, bavi se akustičnom i elektronskom muzikom. Dolazi iz Novog Sada, a trenutno završava studije u Groningenu, Holandiji. Stalni je član nekoliko postava Borisa Kovača s kojima je nastupao širom Evrope. Trenutno svira u nekoliko autorskih sastava (KUHN FU, Chillin' 4tet, Evija Vebere band) i vodi svoj autorski bend Phantasmagoria: www.facebook.com/phantasmagoriaband

Komplementarne energije Evije Vebere i Lava Kovača i njihov odnos jin-jang je ono što čini avant-pop duo Howling Owl nekonvencionalno različitim. Od intimnog i krhkog do energičnog i nasilnog transformišu se poput kameleona iz pesme u pesmu, kombinujući svoju pesničku veštinu sa dečjom radoznalošću u otkrivanju novih zvučnih mogućnosti. Koristeći glas, sintisajzer, bubnjeve, elektroniku i razne druge male instrumente, teže da izraze svoje promenljive identitete i u jednom trenutku, kroz pank zvuk, prenosi se osećaj buntovništva a već u sledećem iznenađujuće nežni, tatani osećaj mudrosti proističe iz njihovog zvuka. Pod uticajem prirode, ljudi i događaja koji ih okružuju, kao i širokog spektra muzike koju slušaju, oni svoje izvođenje nude u obliku kolaža zvučnih piktografa, koji teče kao narativna forma u filmu.

Ovo dvoje muzičara sarađuju u nekoliko internacionalnih projekata (Evija Vebere 4tet/trio, Phantasmagoria), a Howling Owl je njihov novi duo projekat. Služeći se elektronikom, akustičnim instrumentima i glasom stvaraju muziku koja je na granici popa, džeza, minimalizma i indi muzike. Inspirisani su prirodom, ljudima koji ih okružuju kao i muzikom koju slušaju (Bjork, Equilibrium, Steve Reich, Bon Iver, Radiohead, David Lang neki su od muzičkih uticaja).

 

U muzici koju stvaraju za ovaj duo Evija Vebere i Lav Kovač teže da mimoiđu svoje akademsko muzičko iskustvo i vode se svojom intuicijom i dečjom radoznalošću.

 

Ulaz na koncert je besplatan.

 

Nastup Howlin Owl-a je ujedno i zatvaranje izložbe "Strašila"

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..