Vinčanski AKC Egzoprpstpr su do sada posetili brojni umetnici iz Srbije i regiona, a u subotu 12. septembra, lokalna publika imaće priliku da proprati i nastup poznatog beogradskog rege umetnika, Nemanje Kojića Kojota, poznatijeg kao „Hornsman Coyote“.

 

Kojot, publici poznat i kao frontmen sastava Eyesburn, po prvi put će nastupiti pred publikom u Vinči, ovoga puta u vidu solističkpg koncerta. Posetioci će imati prilike da zaplešu uz repertpar probanih pesama koje su obeležile njegovu karijeru, a naročito pesme sa najnovijeg albuma, Hornsman Coyote & Soulcraft. Uz Kojota će nastupiti i gosti iz Kikinde, Bele Crkve, Sibioa i Beograda, a zanimljivost je da će se isto veče proslaviti i doček Etiopske Nove godine, tako da posetioce očekuje pravi mali spektakl.

 

Etiopska Nova godina (Enkutataš) je praznik koji se u Etiopiji slavi na kraju kišne sezone, početkom septembra. Interesantno, u Etiopiji se koristi poseban kalendar, i umesto 2016. godine, dočekaće se 2008. Ukoliko ste bodrili etiopske maratonce na OI, poštujete lik i delo Hajle Salasija, nostalgični ste za 2008. godinom, ili jednostavno želite povod za slavlje, 12. septembra, pravac u Vinču.

 

Manifestacija počinje u 20 časova, a ulaz je 100 dinara.

 

PROGRAM: Hornsman Coyote, Beograd

Natty Ned, Sibinj

Ital Vision, Beograd

Dubwise Warrior, Bela Crkva

Gigatron selecta, Kikinda

 

Udruženje nesvrstanih umetnika

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..