U subotu 4. aprila, sastav Azil 5 proslaviće 10 godina od osnivanja koncertom u Centru za kulturu Božidarac, na Vračar Rocks festivalu. Kao gosti Azilant ima, na rođendanskom koncertu nastupiće beogradski bendovi Enormna Blajsna i Quarterbuzz. Na slavljeničkom koncertu Azil 5 će izvesti numere sa svog aktuelnog albuma ,,Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?" promovisaće najnoviji singl (spot) za pesmu ,,Intimna" i publiku će podsetiti na  pesme koje su obeležile njihov desetogodišnji rad.

 

Azil 5 je novosadski sastav koji je prve muzičke korake načinio davne 2005. godine. Od tada, pa do danas, momci grade autentičan izraz negujući isključivo autorski rad. Do sada su objavili tri studijska albuma: „Strastan, go i bos“ (2008), „Nema čoveka danima“ (2011) i „Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?“ (2014) kao i dva albuma uživo „IzLiveNo u tišinu“ (2009) i „Živi Azil“ (2013).

 

Kritičari ih opisuju kao autentičan spoj teksta i ritma na balkanskom podneblju,  bez stega užih žanrovskih odrednica, dok sami članovi benda za svoju muziku kažu da je spoj rok, pop i  od skoro i world music uticaja. Tokom svoje desetogodišnje karijere, kroz nekoliko stotina nastupa, stigli su da obiđu zemlju, region, ali i evropske prestonice.

 

Enormna Blajsna je mladi beogradski bend nastao početkom 2012. Iste godine objavili su pesmu ,,Izađi", godinu dana kasnije EP ,,Trenutak", te singlove ,,SanjaTi" i ,,Ona i mi" koji trenutno promovišu.  Enormna Blajsna je svirala na nekoliko većih festivala kao što su ,,Beogradski Autorski Rok Festival", ,,Mixer festival" na kojem su bili među pet najboljih bendova. Pojavili su se i na "Demo Masters" turniru, kao i na ,,Paliluskoj Olimpijadi" na kojoj su osvojili prvo mesto!
 
Enormna Blajsna trenutno priprema  turneju po Srbiji i regionu, koja kreće upravo iz Božidarca.


Bend Quarterbuzz oformljen je 2013. godine u Beogradu. Njihov zvuk okarakterisan je kao fanki rok, ali se u pesmama prepoznaju i elementi drugih žanrova. Interesantna nesvakidašnja muzička fuzija Quarterbuzz će beogradskoj publici na Vračar Rocks festivalu predstaviti numere koje pripremaju za debi album.
 

Koncert počinje u 20h, a ulaznice su dostupne u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) po pretprodajnoj ceni od svega 200 dinara, dok će na dan koncerta, na ulazu u klub, cena ulaznice iznositi 300 dinara.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..