U subotu, 18. aprila, u klubu The Quarter biće održan, za mnoge Novosađane, dugoočekivani koncert kultnog sastava Obojeni Program! Proteklih godina kroz bend je prošlo na desetine različitih muzičara i svaki je sa sobom donosio novu energiju, čineći svaki naredni album drugačijim od prethodnog. U trenutnu postavu benda, uz dva basa i bubanj, vratila se gitara.

 

To će u nekom harmonijskom smislu sigurno obogatiti celokupan zvuk koji će novosadska publika imati prilike da čuje uživo!

 

Ako ste odrastali devedesetih, volite britanski new wave i pank, sećate se reči pesama Ona je tu, 981, ABCD avioni i drugih, i pritom spremni za novi izazov, ne propustite koncert u Quarteru! - poručuju organizatori koncerta.

 

Do 6. aprila promotivna cena ulaznica je 600 dinara. Nakon tog datuma, cena ulaznica u pretprodaji iznosiće 700, a na dan koncerta 800 dinara. Ulaznice su dostupne na  GIGS TIX prodajnim mestima ili online OVDE

 

Kao predstavnici novosadske new wave scene osamdesetih, zajedno sa grupama Boye, La Strada, Luna i Grad, od samog početka, Obojeni Program je insistirao na pronalaženju autentičnog, nezavisnog zvuka, ali načina razmišljanja, bazirajući svoj muzički izraz na zaraznoj energiji panka. Uprkos teškim uslovima za opstanak jedne alternativne muzičke grupe koja je uvek bila otvoreno protiv svake vrste postojećeg establišmenta, Obojeni Program je išao u korak sa najboljima na svetskoj alternativnoj sceni, koliko god su to uslovi dozvoljavali.  

 

Oni su prvi bend sa ovih prostora koji se pojavio na MTV-ju u emisiji 120 minutes 1993. godine i jedini koji je imao čast da bude predstavljen od strane čuvenog Johna Peel-a u njegovim radio emisijama i na njegovoj plejlisti 2002. godine.

 

Trenutnu postavu benda čine:

 

Branislav Babić – vokal
Ilija Vlaisavljević – bass
Cinkocki Vladimir – bubnjevi
Aleksandar Jocić – guitara
Ljubomir Pejić – bass

 

Photo: Dalibor Ogrizović

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..