Nakon nedelja i nedelja rasprodatih žestokih svirki u Centru za kulturu Božidarac, Vračar Rocks festival smiruje tempo...U petak, 27. februara, organizujemo veče neuobičajene domaće scene! Vračar Rocks u epizodi Vračar! Sways - pesme uz koje se njiše i pleše, u izvođenju bendova atipičnih ne samo za Beograd, već i za region - Wooden Ambulance, Lorna Wing i Lady and The Beards.

 

Čak 20 muzičara i muzičarki će se predstojećeg petka naći na bini Centra za kulturu Božidarac! Bogatsvo najrazličitijih tonova uz nesvakidšnje instrumente koje grupe Wooden Ambulance, Lorna Wing i Lady and The Beards koriste za svoje nastupe (klarinet, saksofon, flauta, violina, ukulele, violončelo, usna harmonika...) učiniće Vračar Sways petak epizodom za pamćenje!

 

Lady and The Beards - Jelena Petoševic i bend, čini četiri člana - jedna dama tri brade! Njihov repertoar čine Jelenine autorske pesme, od kojih se posebno izdvaja sada već planetarni hit ,,Nikola”, ,,Slatka mala", ali i neobične obrade raznih drugih hitova… i obrade neobičnih pesama… Jelena Petošević retko nastupa, te će njen koncert sa Bradama u Božidarcu biti prava poslastica za koncertnu publiku.

 

Lorna Wing izvode dark pop swing i odlično su poznati publici Vračar Rocks festivala. Ovaj bend ostavlja prostor za varijacije - može se presvući iz potpuno akustičnog sastava u polu-električni, ne odaljivši se pri tome od svoje slatko-gorke atmosfere. Lorna Wing su 2014. godine skrenuli pažnju na sebe ulaskom u finale Jelen Demofesta u Banjaluci, kao i pobedom na sada već eminentnom Mikser Festivalu u okviru Double Dare konkursa. U Božidarcu će nastupiti u punom sastavu koji broji sedam članova i predstaviće pesme sa upravo objavljenog albuma ,,Jedra”.

 

I Wooden Ambulance će u petak u Božidarcu promovisati svoj treći album "Rough Charms". Svi koji prate rad ovog subotičkog sastava znaju da nijedan njihov nastup nije isti, te i za koncert koji nas očekuje u petak pripremaju mnoga iznenađenja. Do sada su delili binu sa izvođačima poput: Rykarda Parasol (USA), Picastro (CAN), David Dondero (USA), Oldseed (CAN), Ryland Bouchard (USA), Jenn Kelly (USA), Flamenco Tief (UK), Birdt, Port of Call, Shireen (NL), Sarsaparilla (USA/De), Rosa Parks, Medaia Fiai (HU), Veliki Prezir, Rebel Star, Stray Dogg, On Tour, Ana Ćurčin, The Mothership Orchestra, Kristali, Virvel, Nina Romić, Went, Straight Mickey & the Boys, Ilija Ludvig, Felon, Elephant & the Moon… Bogato koncertno iskustvo u petak sele na binu Vračar Rocks festivala.

 

Ulaznice su dostupne po pretprodajnoj ceni od svega 300 dinara u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). Na veče događaja, na ulazu u Božidarac, ulaznice će koštati 500 dinara.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..