20 GODINA POSTOJANJA EVROPSKA "NEVHODNY TYP" TURNEJA 2015. Svoje prve koncerte u Srbiji Ine Kafe će održati u klubu Vrbara u Bačkom Petrovcu u petak 06.03.2015. i u Domu omladine Beograda u subotu 07. 03.2015. U bačkoperovačkom klubu Vrbara će Ine Kafe podržati: MANJAK INSPIRACIJE ZEMLJOTRES, CEPENI ĆUNCI i ZBOGOM BRUS LI. Dan posle u klubiću Doma omladine Beograda će ih podržati: ZEMLJOTRES, CEPENI ĆUNCI, GAVRILO PRINCIP i ZBOGOM BRUS LI.

 

Inekafe su osnivani 1995. godine. Pevač, gitarista i kompozitor muzike i pisac tekstova je Vratko Rohoň. Za vreme prve dve godine bend snima dva demo snimka „Kachny“ i „Situacija“. Svoj prvi album izdaju 1998. godine pod nazivom „Vitaj!“ u svojoj izdavačkoj kući Shotgun records. Ovaj album doživljava uspeh kod neopank publike, prodaju 5.000 primeraka i bend počinje da održava koncerte. 1999. godine izdaju svoj drugi studijski album „ Čumil“ koji izlazi pod svetskim brendom Universal Music i bend kreće na svoju drugu turneju. Prodaja ovog albuma dostiže tiraž od 20.000 primeraka. Naredne godine bend izdaje do sada najprodavaniji album „ Je tu niekto?“ sa kojeg je prodato više od 30.000 primeraka. Godinu dana kasnije sledi album „ Príbeh“ a 2003.-e godine album „ Bez udania dôvodu“. Ovi albumi izlaze pod brendom Warner music. Bend aktivno svira a 2005.-e godine odsvirao je svoj 1.000-ti koncert. 2006.-e godine bend prestaje sa sviranjem ali na osnovu velikog pritiska sa strane publike 2011. godine najavljuju svoj povratak. Neki koncerti „Comeback tour“ su rasprodati za otprilike nekoliko sati. Naredne godine izlazi, po redu već šesti studijski album „Právo na šťastie“, ponovo pod brendom Universal music. Bend i dalje održava koncerte. Tokom ovog perioda bend snima svoj sedmi studijski album "Nevhodny typ" a za 2015. godinu je pripremio istoimenu veliku evropsku turneju povodom 20. godišnjice osnivanja benda. Izdat je pod njihovim brendom „Shotguns records“. Za vreme svog postojanja bend je odsvirao preko 1.300 koncerata u zemljama poput Slovačke, Češke, Ukrajine, Poljske, Nemačke, Velike Britanije i SAD. Karakteristike benda su ritmičke rok ili pank pesme sa jakim refrenima koji su postavljeni na prirodi tekstova.


Cene ulaznica za ove koncerte je 500 dinara po koncertu. Karte će moći da se kupe na same dane koncerta na ulasku u klub Vrbara ili Dom omladine Beograda. Najverovatnije se neće pojaviti i u pretprodaji ali ćete biti blagovremeno obaveštene i obavešteni ako se to dogodi.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..