Prostori glasa - Radionica i koncert vokalnih improvizacija u četvrtak 15. 01. 2015. u Galeriji ARTGET, u Kulturnom centru Beograda, Trg Republike 5, u 20:00h. Treću sezonu mesečnih performansa Kolektiv ImprovE otvara programom Prostori glasa u četvrtak 15. januara u galeriji Artget Kulturnog centra u Beogradu.

 

Koncept i izvedba:


Ana Sofrenović
Ana Gnjatović
Zoja Borovčanin
Bojana Knežević
Marija Bulubdžić
+
Svetlana Maraš Poetica micro mix

 

Koncert i radionica vokalnih improvizacija je potekao iz želje da se napravi presek znanja, iskustva i rada na polju vokalne muzike kod nas, ali u onim njegovim manje istraženim ćoškovima, dalje od mejnstrima. Novo izdanje ImprovE-a udružiće umetnice koje se kroz izvodjenje i kompoziciju aktivno bave ovom temom u svom radu. One će se sastati na grupnoj radionici dva dana pred koncert, tokom koje će kroz razgovor i improvizaciju povezati svoja saznanja na temu glasa, udružiti svoja stvaralačka i izvodjačka umeća i predstaviti ih na koncertu koji se tradicionalno održava 15. u mesecu.

 

Učesnice dolaze iz različitih muzičkih žanrova i svaka od njih nam donosi specifičnost svog muzičkog pristupa, a to su: Ana Sofrenović, Ana Gnjatović, Zoja Borovčanin (Lira Vega), Bojana Knežević (Boa) i Marija Balubdžić (Umbra).

 

Program će upotpuniti i elektronska kompozicija Svetlane Maraš Poetica micro mix, napravljena od mikro-isečaka isključivo vokalne muzike, pretvorenih u novu, jedinstvenu celinu.

 

Ulaz 250 dinara

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..