Centar za muziku najavljuje novi koncert iz ciklusa Velikani muzicke scene: THE JAZZ ALL STAR TRIO - Francuska, Rišar Galijano (Richard Galliano) harmonika, Didije Lokvud (Dider Lockwood), violina i Silven Lik (Sylvain Luc), gitara u Sredu, 4. februara u 20h Velika dvorana. Neobičan, zanimljiv i atraktivan sastav koji se smatra najvećim ikonama francuske džez scene.


Posebnost ovog programa je što su nastupi ovog Trija uglavnom rezervisani za velike festivale i značajne koncerte u Francuskoj i retki su im zajednički koncerti u drugim zemljama.


O njihovim nastupima  francuska štampa je zapisala:


Rišar Galijano je postao najuticajniji kompozitor i instrumentalista u oblasti moderne harmonike. Pod njegovim prstima, otkriva se izvanredna plemenitost i bogatstvo ovog instrumenta.


Kod Silvena Lika muzika kipti! Kad uzme gitaru, njegova fenomenalna tehnika i poletna brzina jednostavno se podrazumevaju.


Junak fjužn žanra, Didije Lokvud uspešno je dosegnuo drugu obalu kontinenta džeza. Ovaj violinista poseduje uzbudljivu sposobnost improvizacije.


Tri imena, tri ličnosti, tri gorostasa istorije džeza, trio koji se sastaje na podijumu... gotovo nemoguće! Pa ipak, zar retke stvari nisu ponekad i najlepše?

 

Ovim koncertom Kolarčeva zadužbina će obeležiti Dan Velike dvorane koja je svečano otvorena 4.februara 1932.godine.
Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji na biletarnici Kolarceve zadužbine po ceni od 1800 i 2000 dinara.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..