U okviru mini turneje po Srbiji, grupa Lačni Franz koju predvodi Zoran Predin, nastupiće 23. oktobra u novosadskom klubu The Quarter. Predgrupa kultnom slovenačkom sastavu biće novosadski bend Neron, koji, možda ne toliko poznat mlađim generacijama, predstavlja odličan povod za prave poznavaoce rokenrola da ne propuste uvertiru u dugo očekivani nastup nove postave Franza. U Mikseru nastupaju 24.10. od 21h. Grupa će svirati i 25.10. u Nišu i  26.10. u Užicu.

 

Grupa Lačni Franz ponovo nastupa. Sa svojim uvek zelenim tekstovima i mladalačkom energijom, ponovo spaja različite generacije srodnih duša. Mladost nije boja kose, več stanje duha. Originalnost i hrabrost su uvek u modi.

 - Lačni Franz su, u ono razbarušeno vreme novog talasa, bili grupa koju su voleli zahtevniji. Njihove pesme su tražile izgrađen stav i uključen mozak. Zoran Predin je i od kritike i od kolega bio prepoznat kao jedan od najznačajnijih jugoslovenskih rock pesnika. Neka vrsta novotalasnog Arsena Dedića. Zbog tih pesama su pravi fanovi Lačnog Franza savladavali prepereku slovenačkog jezika. Jer vredelo je saznati šta se dešava unutar tema “Ne mi dihat za ovratnik”, “Naj ti poljub nariše ustnice”, “Jebiveter”, “Čakaj me”, “Na svoji strani” i večnog “Praslovana” . -  Petar Janjatović, rok novinar
 
Lačni Franz priprema novi album i seriju koncerata po klubovima i festivalima cele regije. Za početak uzima zalet novim snimkom, kojm su sačuvali standarde vlastite istorije.

 

Jebiveter Junior je energična balada, koja na osebujan crnohumorni način peva o uvek popularnom konformizmu. Svako vreme ima svoje barbikaste Špranjice i naduvane Jebivetre, svoje lažne lavice i zločaste zmije.

 

- “Jebiveter Junior” daje o nama pravu informaciju, da se ne radi o pospanoj nostalgiji, već o novoj energiji, koja može odsvirati pjesme iz osamdesetih na pravi način. - poručuju članovi benda.

Svira se žestoko i beskompromisno.


LAČNI FRANZ su Zoran Predin – vokal,kompozitor, producent, Anej Kočevar – bass, Luka Čadež – bubanj, Klemen Lombar – gitara, Boštjan Artiček – klavijature.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..