Bend Zoster, kao deo priprema i zagrevanja za veliki beogradski koncert (11. oktobar, Dom omladine, Amerikana, organizacija RockSvirke) na kome će pored starih, svirati i kompozicije sa novog albuma Srce uzavrelo koji se će se pojaviti na jesen, odlučili su da održe kratak besplatni koncerti na sceni "Zidić", na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a u petak, 10. oktobra u 13:00. Uz to, fanovi će ispred DOB-a moći da se druže i fotografišu sa članovima Zostera.


Novi album Zostera "Srce uzavrelo" biće objavljen ove godine, a prvi singl Gavrilo zvanično je promovisan u aprilu ove godine nakon čega je usledio i video spot. Album je snimljen u sledećem sastavu: Mario Knezović – vokal, Atilla Aksoj – gitara, Adis Sirbubalo – klavijature, Nikola Galić – bas, Goran Rebac – bubnjevi.


Frontmen grupe „Zoster“ Mario Knezović ističe da muzika ovog mostarskog benda ostavlja slobodu svakome da čuje ono što želi: „Našom muzikom utičemo na slušatelja, a samim tim i na društvo. Isto rade svi koji stvaraju muziku, jer muzika je moćan komunikacijski kanal. Ono što je nama važno jeste da ne manipuliramo muzikom, ili ako već to radimo, da ipak ostavimo neki prostor za uzmak.“


Pesma „Gavrilo“ najavljuje novi album „Srce uzavrelo“, koji će publika moći da presluša za nešto više od mesec dana. Na pitanje šta ih je inspirisalo da posvete ovu pesmu jednoj od ključnih ličnosti Prvog svetskog rata, Mario kaže: „Gavrilo Princip – za jedne heroj, a za druge zločinac“.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..