Petak, 15. avgust 2014. u 20:00 - DOB//PLATO MILANA MLADENOVIĆA - Proja izvodi autorsku muziku izraženu kroz spoj srpske tradicionalne muzike i savremenih muzičkih pravaca. Čvrsta ritam sekcija i melodičan zvuk tambure i kavala, inovativnost i tradicija. Etno-Rok-Fuzija. Bend je osnovao Ivan Maksić 2008. godine u Čačku, tada stilski zasnovano na minimalizmu (tambura-glas, tambura-glas-udaraljke).


Sledeće godine Ivan Maksić nastavlja sa radom u Beogradu, pridružuje mu se Aleksandar Jovan Krstić koji svira kaval. Kao dvojac nastupali su kao muzička pratnja društvu za očuvanje starih zanata i veština''Beli Orlovi'', na karnevalima u Vrnjačkoj Banji, Leskovcu, danima šljive u Osečini kao i na srednjovekovnim manifestacijama na Kozniku, Kruševcu, Novom Bečeju, manastiru Manasija (srednjovekovna svadba).

Godine 2011. se drastično menja stil i pristup instrumentima, i posvećena pažnja autorskom radu, koji su dodatno obogatili Boško Ranković sa bubnjem od 2012.godine i Branko Vučetin sa bas gitarom od 2013.godine. U ovoj postavi nastupili su na festivalu Karusel u Čačku 2013.godine. Trenutno spremaju album prvenac.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..