Leila Records and Books (Kralja Petra 41) i Udruženje nesvrstanih umetnika imaju zadovoljstvo da najave gostovanje mladih rege umetnika iz Temišvara u četvrtak, 14. avgusta u 21h. Ulaz je slobodan. Uz podršku Evropske Fondacije za Kulturu (ECF), publici će se predstaviti tri umetnika iz Temišvara: vokalna solistkinja Malvina, pesnik i vokalni solista Megga Dillah i multitalentovani umetnik One Lion (LionRiddims).

 

 

Rege umetnici iz Temišvara će po prvi put imati priliku da se upoznaju sa lokalnom kulturnom scenom i publikom u Srbiji. Na ovaj način UNU nastavlja da se zalaže za umrežavanje, afirmaciju i jednaka prava mladih umetnika, ali i jačanje kapaciteta nezavisne kulturne scene.

 

ONE LION

 

Vlad Sfichi,poznatiji kao One Lion, rodom je iz Anine (Rumunija). Karijeru je počeo 2009 godine i tokom 5 godina obišao je čitavu Rumuniju, snimio  4 albuma koji su besplatno distribuirani putem interneta. Takođe je poznat i pod pseudonimom LionRiddims, pod kojim se bavi produkcijom rege instrumentala. Imao je priliku da zagreje publiku pred nastupe Julian Marley-a, Omar Perry-a, Irie FM-a, i do sada je nastupao širom Rumunije, u Temisvaru, Sibinju, Galatiju, Kluzu, Bukurestu, Aradu i mnogim drugim mestima. Među festivalima na kojima je nastupio, izdvaja Reggae pon di hills, koji je organizovan od strane Irie Warriors sound system-a. Sarađivao je sa umetnicima kao što su Dove Dub Sound, Coco Roots, Panda Dub, Mr Levy, Cristyz, Uncensored, Vikloth, Lady Hellene, Megga Dillah, Malvina, The OSGC, Volodya, NRG_D, Jahmmi Youth, Jr Brown, Prince Sol, Mistah Boogie i mnogi drugi.

 

MEGGA DILLAH

 

U nekoliko reči, Megga Dillah kaže, “Moja muzika se bori protiv sistema koji nas uči (samo) da živimo u umiremo. Jedino sami možemo da oslobodimo svoj um. Jedna ljubav!" Odrastao je slušajući muziku Bob Marlija, i od početka rege mu je velika inspiracija. Stvaralaštvom je počeo da se bavi 2005. godine, najpre kao hiphop izvođač. Nedugo zatim, osetio je da prema rege muzici gaji mnogo veću ljubav i kroz nju lakše prenosi ono što oseća i u šta veruje. Nakon što se potpuno posvetio rege muzici i miroljubivoj filozofiji rasta pokreta, snimio je nekoliko pesama, među kojima su “Rudebwoy party”, “Reggae music”, “Rasta keep on fighting”, “Mr President”, i mnoge druge. Tokom prethodnih godina sarađivao je i sa umetnicima kao što su One Lion (LionRiddims) i Malvina. Snimio je pesme kao što su “Runaway” i “Promovam Antitalent”, ali i sjajnu numeru “Watch out”. Do sada je nastupao širom Rumunije i ovo će mu biti prvi nastup u Srbiji.

 

MALVINA

 

Malvina je mlada vokalna solistkinja koja dolazi iz grada Temišvara. Na rege sceni Rumunije gde tradiocionalno dominiraju muški vokali, objavljivanjem prvog snimka, donela je pravo osveženje i na sebe skrenula pažnju ne samo brojne publike, već i drugih umetnika sa lokalne scene, među kojima su i Megga Dillah i One Lion. Do sada je snimila nekoliko numera, među kojima su: sjajna “Feel it in the air”, “Freedom”, “Show me no walls”, kao i “Runaway”, koju potpisuju i Megga Dillah I One Lion (LionRiddims). Imala je priliku da nastupi pored umetnika kao što su Skarra Mucci, Omar Perry, G Ras i mnogi drugi.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..