Naš proslavljeni violinista JOVAN KOLUNDŽIJA će u četvrtak, 24. jula 2014. godine (20h), održati koncert u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, a u okviru tradicionalnog Beogradskog letnjeg festivala BELEF, koji se ove godine pod sloganom „Sentimentalno putovanje“ održava po 23. put.

 

Na programu koncerta koji nosi naziv „Tonski monolozi“, naći će se kompozicije čija su izvođenja uvek predstavljala pravi pokazatelj vrhunske virtuoznosti umetnika –  Sonata br. 1 u g-molu i Partita br. 2 u d-molu (za solo violinu) Johana Sebastijana Baha, kao i posebno atraktivno i publici omiljeno delo Frica Krajslera - Recitativo & Scherzo Caprice.

 

Ulaz na koncert je slobodan!

 

Grad Beograd, kao osnivač Beogradskog letnjeg festivala, u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda, organizuje ovogodišnji festival, u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta Dadov.

 

Posle ovog letnjeg susreta sa beogradskom publikom, maestra Kolundžiju očekuju gostovanja na prestižnim muzičkim festivalima Ohridsko leto, ARLEMM, kao i Španiji, gde će biti počasni gost festivala LLIVIA u Barseloni.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..