Avalon produkcija sa zadovoljstvom najavljuje – jedna od najvećih rok zvezda u istoriji Billy Idol održaće veliki koncert 26. juna na Kalemegdanu, u Donjem gradu Beogradske tvrđave, u okviru koncetnog spektakla Calling 2014! Neiscrpnu kolekciju klasičnih rokenrol hitova popularni Englez predstaviće u Beogradu zajedno sa kultnim gitaristom Stivijem Stivensom i bendom sa kojim ove godine kreće na letnju evropsku turneju.

 

Uvertiru za koncert pod otvorenim nebom Biliju pružiće i specijalni gosti ovogodišnjeg Callinga, zagrebačke rokenrol legende Pishomodo pop! Pored njih, na Kalemegdanu će nastupiti i par domaćih predgrupa.

 

Cene ulaznica su najpovoljnije na celoj evropskoj turneji harizmatičnog rokera iz Londona i kreću se od 2500 dinara za parter i 3300 dinara za Fan pit! Stajaće mesto na VIP platformi je 3500 dinara. Budući da tim Callinga organizuje i veliki koncert grupe Iron Maiden 17. juna na istom mestu, svim fanovima koji imaju ulaznice za taj koncert, obezbeđen je popust od 500 dinara za kupovinu ulaznica za Bilija Idola i to u svim kategorijama (Parter 2000, Fan pit 2800 i VIP 3000 dinara). Da bi popust ostvarili, fanovi bi trebalo da na prodajnim mestima Eventima prikažu kupljenu ulaznicu za Iron Maiden, uz pravilo da jedna prikazana ulaznica za „Mejdene“, iz bilo koje kategorije, vredi za popust na kupovinu takođe jedne ulaznice za Bilija Idola.

„Rokenrol nekako diže ljude. Deo sam nečeg što je veće od života. Zato sam veoma srećan. A to sam i odabrao. Nisam izabrao tvrdi rok. Nisam izabrao ni bluz, a ni disko. Izabrao sam rokenrol“, ovim rečima je plavokosi buntovnik iz Londona svojevremeno možda i najbolje objasnio svoj zvuk, ali i životnu filozofiju koja je opravdala i njegovo umetničko ime – Idol. Prošle godine u novembru je obeležio tačno tri decenije od izlaska kultnog albuma „Rebel Yell“ sa kojeg su nam, pored istoimenog, ostali i drugi besmrtni rokenrol klasici: „Eyes Without a Face“, „Flesh For Fantasy“, „Catch My Fall“ i drugi. Ime albuma daje nakon jedne zajedničke žurke sa Stonsima, a ovo multiplatinasto izdanje doživljava i svoja reizdanja 1999. godine, ali i 2010. kada izlazi u retkoj seriji kao CD od 24-karatnog zlata! I prethodni, debitantski album, ispisao je zlatne stranice muzičke istorije uz hitove kao što su „Dancing With Myself“, „White Wedding“, „Hot In The City“, pa i za beogradski koncert gotovo naslovnu numeru „Love Calling“.

 

„Svuda sam nosio taj pank-rok stav sa sobom. Šta god da smo svirali tokom svih ovih godina, taj stav bi toj muzici davao duh kojeg ne bi imala da nisam potekao iz pank pokreta“, objasnio je Idol svoj upečatljivi imidž buntovnika sa razlogom, danas nerazdvojnog dela muzičke i modne ikonografije osamdesetih godina. Dodatnu i krajnje neophodnu dozu rokenrol veličine svojim neprevaziđenim sviranjem uneo je upravo Stivens stvorivši uz Idola jedan od najboljih gitarsko-vokalnih tandema svih vremena. Pravi poznavaoci rok muzike znaju da se broj tandema tog kalibra mogu izbrojati na prste. Glamuroznog hard rokera Stivensa pamtimo i po sviranju sa Majklom Džeksonom (Dirty Diana), ali i po nezaboravnoj temi iz filma „Top Gun“! Njihovo novo ujedinjene 2001. godine ubrzo prate i novi studijski albumi „Devil’s Playground“ i „Happy Holidays“, a pored pomenutih hitova na Kalemegdanu publika može da očekuje i „Sweet Sixteen“, „Mony Mony“, „Cradle of Love“, „Pumping on Steel“, „LA Woman“, te brojne druge klasike rokenrola koji sa vremenom dobijaju na snazi uz nove generacije mladih fanova, očekivano najbrojnijih i u prvim redovima ispred velike bine na Kalemegdanu 25. juna ove godine.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..