Riječki bend Diskurz nastupa na GARAGE FIRE! CAMPUS FEST 2014, u utorak 1. jula u 22 časa na Letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad. Diskurz, oformljen početkom 2006. godine, je uverljivo najmlađi riječki bend ikada, koji je potpisao diskografski ugovor bez obzira na beskompromisan stav prema muzici, društvu i muzičkoj industriji.

 

Od samog početka, kroz bazičan punk do alter-rocka, kreativnu i stvaralačku energiju, te samu esenciju benda, čini Bojan Bajić na gitari i vokalu, koji kroz vreme menja i prilagođava sastav benda, dok danas važan deo bendovske celine i energije čine Damir Humić na bas gitari, Andro Manzoni na bubnjevima, i gitarista Dino Grgurić. U prošlosti je Diskurz pozornicu delio sa Mudhoney, nastupao na Hartera Festivalu i Rokaj Festu, koji su dva od tri najveća festivala u Hrvatskoj, osvojio nagradu Zlatna Koogla, te bio nominovan za mnoge druge muzičke nagrade, kao što je Porin, dok im je album prvenac proglašen albumom godine. O bendu dodatno govori činjenica da ih je uočila diskografska kuća “Todo Destruido” iz Texasa koja im je objavila album u Americi. Bend je radio i muziku za film, stvorio je zavidan broj videospotova i odradio mnogo koncerata.

 

Do sada Diskurz ima poveći broj izdanja: „Diskurz“ (Diskurz Self-release, 2007), „U protivnom“ (Dallas Records, 2009), „Diskurz“ EP na vinylu (Todo Destruido, 2010), „Nova stvarnost“ (Dallas Records, 2011), „U raljama“ EP (Dallas Records, 2011), single „Render“ (Diskurz Self-release, 2012) i aktuelan album „Puls“ (Dallas Records, 2014).


GARAGE FIRE! CAMPUS FEST 2014 se održava 1. i 2. jula 2014. u Domu kulture Studenstki grad kada će nastupiti: Plastic Sunday (Niš), Diskurz (Rijeka), Burning Leaf (Pirot), Čikine bombone (Beograd).


Najavni singl trećeg albuma benda Diskurz koji je izašao pred nekoliko meseci: ovde

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..