Ove srede 08. novembra, na prvoj KULT:R žurci u klubu Kult, ove sezone DJ pult zauzeće jedan od pionira beogradske scene Dejan Milićević, Kid Kimi i Rade Badjin. Kroz serijal događaja koji predstavljaju jedinstvenu kombinaciju žurke i video zapisa DJ setova lokalnih izvođača, kao i stranih umetnika, klub Kult nastavlja da razvija KULT:R platformu, kroz koju će biti predstavljeni intimni i ekskluzivni DJ setovi kako novih talenata, tako i poznatih muzičara i DJ-eva.

Dejan Milićević jedan je od najboljih regionalnih DJ-eva i producenata koji već skoro 30 godina uspešno vlada elektronskom scenom. Njegov stil predstavlja fuziju house-a i techna, u kojoj se prepliću andergraund trake kako najnovije produkcije, tako i stari klasici. Dejanovo bogat muzički opus broji više od 100 izdanja i četiri studijska albuma, za etikete Plastic City, Suara, Liebe Detail, Gillesku, Night Light, Recycled Loops, kao i njegov lejbl Tit Zero Recordings.

Kid Kimi poznat je po svom jedinstvenom odabiru često i zaboravljenih traka i dubokim bass linijama. Propagira poseban muzički spektar, dok u svojim setovima eksperimentiše sa najrazličitijim žanrovima, dokazujući da DJ-ing ne zna za granice, uvek u fuziji ambienta, deepa, duba, house-a i techna.

Rade Badjin je umetnik, DJ i muzičar. Svoju muzičku viziju razvijao je odrastajući na Floridi, prateći party scenu, noćni život i konferencije poput WMC u Miamiju, ADE u Amsterdamu i IMS na Ibizi. Koristeći analogne dram mašine i sintisajzere Rade stvara muziku, i nastupa na gramofonima, predstavljajući svoju viziju techna kojeg naziva deep, dub, Detroit techno.

U petak su na programu beogradska zvezda u usponu elektronske muzičke scene – Aleksandar Rajić i Dzznsszz.

Aleksandar Rajić poznat je po jedinstvenom spoju elektronskih ritmova koji povezuju različite podžanrove, dok je ono što ga izdvaja u svetu DJ-inga njegova sposobnost da besprekorno poveže minimal, deep house, techno i progresivne elemente u setove koji publiku vode na transcendentalno muzičko putovanje. Aleksandrove setove karakterišu pulsirajući ritmovi i basovi, hipnotičke melodije i neosporna energija koja uvek pokreće publiku.

Dzznsszz je svoj muzički stil razvio od minimalna ka čistoj elektronici prljavog zvuka sa senzualnim vokalima. Svoje emocije i celo srce ostavlja na DJ pultu, istovremeno ostavljajući svoju publiku bez reči nakon svake svoje muzičke izvedbe.

Mindless žurka stiže u Kult ove subote, a ovog puta idejni tvorci i dobro poznati osnivački tandem Dakman i Dakissa ugostiće beogradski dvojac Poliformat.

Dakman je producent i DJ koji je osvajanjem prvog mesta na prošlogodišnjem Let’s Mix It! DJ takmičenju prepoznat kao izvođača sa velikim potencijalom. Njegovi setovi se odlikuju zvukom 80ih i 90ih iz kojih crpi inspiraciju i time daje posebnu atmosferu svojim nastupima, a sve to uklopljeno je u deep, house sa elementima minimala.

Energičnim DJ setovima u kojima se prožimaju različiti žanrovi bazirani pretežno na house, deep house, minimal i tech zvuku, Dakissa se izdvojio kao jedan od najbrže rastućih mladih talenata lokalne elektronske scene, a pobedom na drugom Let’s Mix It! DJ takmičenju privukao je pažnju šire publike.
Dakissa at klub Kult

Poliformat je beogradski dinamični duo koji čine Aleksandar Đukanović i Damjan Petrović. Njihov zvuk je fuzija deep, tech, progressive i minimal ambijenta dok je u osnovi uvek prisutan house.

Druga KULT:R žurka ovog meseca biće održana u sredu 15. novembra, uz ženski program u sastavu Dea Tosh, Anya i Una Nikolić. U petak 17. novembra za muzički odabir zaduženi su Mene, Peter Portman i Bullet, dok će u subotu 18. novembra celu noć za pultom biti DJ i producentski duo Innēr Sense koji čine Filip Fisher i Nino Čelebić.

Sreda 22. novembar donosi još jednu KULT:R žurku i nastupe MNVB, Secret Guset i Janka, dok je u petak 24. novembra na programu Supermarket klub showcase, uz njihovog rezidenta Ragana i domaćina Nemaxa i gostovanje talentovanog producenta i DJ-a Priku-a, jedne od glavnih figura jugoistočne evropske elektronske scene. Subotu 25. novembar zaokružiće svojom muzičkom selekcijom Danilo Kas, Iva Arifaj i NMNJ, dok će se u četvrtak 29. novembra na poslednjoj KULT:R žurci ovog meseca za DJ pultom naći Nexie, Illusory i Nikola Mihailović.

Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 5, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

Klub Kult svrstan je među nominovane za prestižnu Nagradu Ambasador elektronske muzike 2023, u kategoriji “Regionalni klub godine”, u okviru regionalnih nagrada publike. Domaća i regionalna publika može pružiti svoju podršku omiljenim kandidatima putem glasanja na zvaničnom sajtu sve do 12. novembra u ponoć.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..