Ovog petka, klub Kult će ugostiti jednog od pionira i ključnih figura britanskog house pokreta – Davea Seamana, legendarnog DJ-a, producenta i vlasnika renomirane izdavačke kuće. Kao podrška pridružiće mu se DJ i producent Art of Voice, predstavnik moskovske andergraund scene, i Popi Divine, predstavnik beogradske house scene. Sa preko 30 godina iskustva u elektronskoj muzičkoj industriji, Dave Seaman je stekao reputaciju vrhunskog DJ-a i producenta. Nastupao je na najprestižnijim festivalima i u klubovima širom sveta, od Ibice do Islanda, u preko 80 zemalja.

Bio je prvi urednik magazina Mixmag i producent i remikser za A-listu muzičke industrije, uključujući izvođače poput U2, Pet Shop Boys, Kylie Minogue, New Order i Davida Bowieja.

Napravio je preko 20 kompilacija za Global Underground, Renaissance i Radio 1's Essential Mix, i bio ključna figura iza nezavisnih izdavačkih kuća Stress Records, Audio Therapy i sada svoje nove etikete Selador Recordings.

Dave Seaman - Live from the Luminosity Beach Festival 2022

Subota je rezervisana za muzičko putovanje kroz progressive, indie dance i techno zvuk, kada će nastupiti Vahicabi, predstavnik beogradske andergraund scene, dvojac Pao Pausto i Fikol i Tihana, predstavnica novog talasa DJ-ica.

Vahicabi je talentovani DJ i, poznat po izvanrednom miksanju traka sa brzim tempom, dodajući im skoro neprimetno, primese melodičnog indie dance, dark disco i funky zvuka. Pao Pausto i Fikol stoje iza projekta Colonels of Resonance, a u svojim setovima fokusiraju se dublje zvukove i baseve koji stvaraju poseban gruv karakterističan za ovaj dvojac. Tihana se ističe neverovatnom energijom i tehnikom miksanja, a kada se pojavi za DJ pultom, njena energija obuzima publiku a densflor postaje mesto gde se stapaju euforija i ritam.
U sredu 8. novembra kroz serijal KULT:R žurki DJ pult zauzeće Dejan Milićević, Kid Kimi i Rade Badjin, dok su u petak 10. novembra na programu Aleksandar Rajić i Dzznsszz. Mindless žurka stiže u Kult u subotu 11. novembra, a ovog puta Dakman i Dakissa ugostiće beogradski dvojac Poliformat.

Druga KULT:R žurka ovog meseca biće održana u sredu 15. novembra, uz ženski program u sastavu Dea Tosh, Anya i Una Nikolić. U petak 17. novembra za muzički odabir zaduženi su Mene, Peter Portman i Bullet, dok će u subotu 18. novembra celu noć za pultom biti DJ i producentski duo Innēr Sense koji čine Filip Fisher i Nino Čelebić.

Sreda 22. novembar donosi još jednu KULT:R žurku i nastupe MNVB, Secret Guset i Janka, dok je u petak 24. novembra na programu Supermarket klub showcase, uz njihovog rezidenta Ragana i domaćina Nemaxa i gostovanje talentovanog producenta i DJ-a Priku-a, jedne od glavnih figura jugoistočne evropske elektronske scene. Subotu 25. novembar zaokružiće svojom muzičkom selekcijom Danilo Kas, Iva Arifaj i NMNJ.

Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 5, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

Klub Kult svrstan je među nominovane za prestižnu Nagradu Ambasador elektronske muzike 2023, u kategoriji “Regionalni klub godine”, u okviru regionalnih nagrada publike. Domaća i regionalna publika može pružiti svoju podršku omiljenim kandidatima putem glasanja na zvaničnom sajtu sve do 12. novembra u ponoć.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..